Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kim Hirschovits Bluesin ahdingosta: ”Laiva on jo uponnut”

Urheilu
 
Vesa Ranta
Kim Hirschovits seurasi katselijana Kärppien ja Bluesin CHL-kamppailua.
Kim Hirschovits seurasi katselijana Kärppien ja Bluesin CHL-kamppailua. Kuva: Vesa Ranta

Oulu

Bluesin kapteeni Kim Hirschovits hyppäsi ulos laivasta noin viikko sitten. Silloin se tuntui isoimmalta mahdolliselta siirrolta espoolaisessa jääkiekkoilussa.

Suurin lohkare kipparin lähtö Oulun Kärppiin onkin, mutta samalla aukesi lopullisesti Blues-veneen tappi.

Ykkösketjun maalintekijä Ville Korhonen lähti tällä viikolla, ja Roope Talaja ehti jopa matkustaa Ouluun, kunnes sopimus ja taru Bluesissa päättyivät.

Bluesin talousvaikeudet ovat olleet syksyn murheellisin kiekkouutinen, ja Hirschovits seuraa niitä nyt hieman pettyneenä 600 kilometrin päässä.

”Kyse on siitä, että se laiva on jo uponnut. Toivon heille vain kaikkea hyvää”, Hirschovits sanoi Oulussa, kun hän valmistautui olemaan tavallinen katsoja Kärppien ja Bluesin Mestarien liigan ottelussa.

”Ei ole kukaan syyttänyt karkuruudesta. Kannustus ja tuki ovat olleet uskomattoman hienoja”, Hirschovits sanoi.

Hän ei voinut pelata uuden seuransa Kärppien riveissä CHL:ää, kun ehti edustaa Bluesia samassa kilpailussa. Liigassa Hirschovits on jo ehtinyt vetää Kärppien paidan päälleen kahdessa ottelussa.

Hirschovits, 33, on pelannut HIFK:ssa hyvinä vuosina, edustanut johtavana keskushyökkääjänä Jokereita, voittanut Bluesissa Liigan pistepörssin ja käynyt katsomassa KHL:n ja Ruotsin Luulajan.

Silti jotain pitkältä uralta puuttuu; mestaruus.

”Voittamisen takia tätä pelataan. On siellä niitä koppijuttuja, onnistumisia ja fiiliksiä, mutta voittaminen on se juttu”, Hirschovits sanoi. Kärpissä tuota haavetta pääsee toteuttamaan ja uran ensimmäiseen mestaruuteen on mahdollisuus.

Oletko jopa se palanen, joka teki Kärpistä suurimman mestarisuosikin?

”Olen yksi jätkä muiden joukossa, mutta toivottavasti pystyn tuomaan koppiin jotain lisää, tukemaan ja näyttämään esimerkkiä.”

Kärppiin lähtö saattoi olla Hirschovitsille jääkiekkoilullisesti helppo, mutta perheeltä se vaatii paljon. Laajasalossa asuu kuusihenkinen perhe, jossa vaimo ja neljä lasta vaativat osansa. Vanhin tytär on kahdentoista, kaksospojat yhdeksän ja nuorin tytär vasta kahden vanha.

Pojat pelaavat IFK:n junioreissa, ja kuljetettavaa riittää.

”Nyt mennään jääkiekon ehdoilla tämä kausi. Jos pelaan täällä tai jossain muualla ensi kaudella, tulee perhe silloin mukaan”, Hirschovits sanoi ja kiitteli puolisoaan venymisestä ja ymmärtämisestä.

Kärpät järjesti tulokkaalleen kolmion Oulun keskustasta, johon perhekin mahtuu, jos ehtii Ouluun piipahtamaan.

”Ei tässä ole pitkää aikaa, kun tulee joulutauko ja pääsee käymään kotona. Myös uutena vuotena ehtii tapaamaan lapsia. Täytyy kaikennäköistä puuhaa keksiä, ettei jää vain mietiskelemään asioita. Silloin tulee lapsia ikävä.”

Perjantaina Hirschovits ja Kärpät kohtaavat Espoossa Bluesin kotoisessa Liigassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?