Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junttilan viiden pisteen mahti-ilta lopetti kriisiseura Bluesin taipaleen

Urheilu
 
VESA RANTA
Kärpät voitti Bluesin ja selvisi CHL-välieriin. Kuvassa Julius Junttilan 5–1.
Kärpät voitti Bluesin ja selvisi CHL-välieriin. Kuvassa Julius Junttilan 5–1. Kuva: VESA RANTA

Oulu

Vikkelä Julius Junttila päätti kriisiseura Espoo Bluesin pelit jääkiekon Mestarien liigan puolivälierissä Oulun puolityhjässä jäähallissa.

Oulun Kärpät voitti sitkeän Bluesin 5–1 ja meni välieriin yhteismaalein 5–3. Junttila keräsi mahtitehot, kun hän oli mukana Kärppien jokaisessa maalissa. Junttila teki hattutempun ja syötti kaksi.

Kärpät aloitti sellaisella pyörremyrskyllä, että ottelu näytti olevan ohi alle puolentoista minuutin. Junttila niittasi avausmaalin 56 sekunnin jälkeen ja 23 sekuntia myöhemmin puolustaja Jani Hakanpää laukoi viivalta toisen osuman.

Vaisun toisen erän jälkeen lyötiin kolmannessa erässä neljä maalia, joista JUnttila hoiti kaksi kiekkoa perille, viimeisen alivoimalla läpiajosta reilu minuutti ennen loppua.

Kun Blues oli voittanut kotiottelunsa 2–0, oli peli tasoissa ennen kuin jäähän ehti tulla merkittäviä piirtoja. Vielä pari minuuttien ennen loppua Blues sai pelata ylivoimaa viidellä kolmea vastaan, mutta kiekko päätyi vain Kaapo Kähkösen taakse Bluesin maaliin.

Siihen nähden, miten varamiehinen Blues oli, se taisteli erinomaisesti. Jäljellä olevassa joukkueessa on edelleen pelaajia, jotka ovat lähtökuopissa. Jos ei muuta, pitää antaa näyttöjä uusille seuroille.

Liikenne ulos Blueista on ollut ennätyksellinen. Kuusi hyvää liigapelaaja on tähän mennessä vaihtanut maisemaa, eikä muuttoliikkeelle näy päätepistettä.

Puolustaja Olli Malmivaara oli ensimmäinen, jonka nimi pyyhittiin pois kokoonapnolistasta. Sitten niitä alkoi tulla: Kai Kantola, Siim Liivik, Kim Hirschovits, Ville Korhonen ja Ouluun asti matkustanut Roope Talaja.

Tuolla kuusikolla voisi pelata komeasti Liigaa millä paikkakunnalla tahansa.

Välieriin tulee suomalaispari, kun Kärpät kohtaa voittajan kaksikosta Lukko–TPS.

Ville Honkonen
Kärppien Julius Junttila median tentattavana Kärpät–SaiPa-ottelun jälkeen 16. marraskuuta 2015. Junttila teki kypärätempun SaiPaa vastaan.
Kärppien Julius Junttila median tentattavana Kärpät–SaiPa-ottelun jälkeen 16. marraskuuta 2015. Junttila teki kypärätempun SaiPaa vastaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?