Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaukametsäläiset tuntemattoman lahjoittajan reitillä: Jukolasta saatuja varoja Suunnistussäätiölle

Urheilu
 
Sami Kilpiö
Jukolan viestin osanottoennätys rikkoutui Paimiossa viime kesänä noin 1400:lla. Otollinen maantieteellinen sijainti veti Louna-Jukolaan yli 18000 suunnistajaa.
Jukolan viestin osanottoennätys rikkoutui Paimiossa viime kesänä noin 1400:lla. Otollinen maantieteellinen sijainti veti Louna-Jukolaan yli 18000 suunnistajaa. Kuva: Sami Kilpiö

Viime vuosina osanottoennätyksiä rikkonut suunnistuksen Jukolan viesti tuottaa yleensä mukavasti varoja järjestäjäseuroille ja jonkin verran myös tapahtuman perustajalle ja oikeudet omistavalle Kaukametsäläiset-yhdistykselle.

Nyt Kaukametsäläiset on pannut Jukolasta saamiaan tuloja kiertoon tekemällä merkittävän lahjoituksen Suunnistussäätiölle.

Kaukametsäläiset lahjoitti Jukolan osanottomaksuista kertyneestä tuotostaan 40 000 euroa suomalaisen suunnistuksen tukemiseen Suunnistussäätiön kautta.

”Halusimme palauttaa lajille osallistujamaksuista kertynyttä varallisuutta. Kaukametsäläisille jäi vielä pääomaa, jota voi käyttää, jos Jukolan taustalla tarvitaan äkillisesti jotain isompaa tukea ja turvaa järjestäjille. Kaukametsäläiset kokee tärkeäksi tehtäväkseen tukea suomalaista suunnistusta”, korosti Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen tiedotteessa.

Suunnistussäätiö on syksyn aikana saanut myös ensimmäisen merkittävän testamenttilahjoituksen.

Suunnistussäätiössä on useita rahastoja, joista se jakaa vuosittain stipendejä sekä yksittäisille suunnistajille että seuroille. Tämän vuoden stipendisumma kohosi 70 000 euroon, josta merkittävin yksittäinen tukisumma oli 15 000 euroa nuorten maajoukkueen valmentautumiseen.

Viisi vuotta sitten Suunnistussäätiö sai tuntemattomana pysyttelevältä henkilöltä noin 1,9 miljoonan euron lahjoituksen.

Summan merkittävyydestä kertoi paljon se, että Suunnistussäätiön varat moninkertaistuivat silloin kertaheitolla.

Jättilahjoitus tehtiin säätiön Kaakon rahastolle, joka perustettiin 2007, saman lahjoittajan aloitteesta. Tuolloin hän lahjoitti rahastoon yli 100 000 euroa. Kaakon rahaston tavoitteena on tukea ja edistää lasten ja nuorten liikuntaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!