Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rion olympialaisiin valittiin seitsemän uutta suomalaisurheilijaa

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto
Lyhyen radan EM-uinneissa Israelissa kaksi rintauintikultaa voittanut Jenna Laukkanen nautti mitalikahvit Helsinki-Vantaan lentokentällä 7. joulukuuta 2015.
Lyhyen radan EM-uinneissa Israelissa kaksi rintauintikultaa voittanut Jenna Laukkanen nautti mitalikahvit Helsinki-Vantaan lentokentällä 7. joulukuuta 2015. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimennyt seitsemän uutta suomalaisurheilijaa Rioon. Olympiajoukkueen toisessa valinnassa joukkueeseen lisättiin uimari Jenna Laukkanen, purjehtijat Joonas ja Niklas Lindgren, uimarit Ari-Pekka Liukkonen ja Matti Mattsson, seiväshyppääjä Minna Nikkanen ja kävelijä Veli-Matti ”Aku” Partanen.

Ensimmäisessä valinnassa 13. lokakuuta nimetyt neljä purjehtijaa saivat seurakseen Rioon 470-luokassa kilpailevat Joonas ja Niklas Lindgrenin. Paikka Rion olympiaregattaan varmistui viidennellä sijalla syksyn 2015 MM-kisoissa Israelin Haifassa.

Veli-Matti ”Aku” Partanen oli viime kesänä Pekingin MM-kilpailuissa 50 kilometrin paras suomalaiskävelijä 18. sijallaan. Rion olympiaraja alittui kirkkaasti Slovakian Dudincessa maaliskuussa 2015 syntyneellä omalla ennätystuloksella 3.49.02.

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen puolestaan teki olympialaisiin oikeuttavan tuloksen 460 Pekingin MM-kisojen finaalissa, jossa hän oli kymmenes. Nikkanen on jo valittu myös heinäkuisiin Amsterdamin EM-kisoihin, joten edessä on kahden arvokisan kesä.

Uinnin osalta ensimmäisinä urheilijoina Rioon valittiin rintauinnin tuore kaksinkertainen Euroopan mestari Jenna Laukkanen, viime vuoden 50 metrin vapaauinnin EM-pronssimitalisti Ari-Pekka Liukkonen ja kahden vuoden takainen 200 metrin rintauinnin MM-pronssimitalisti Matti Mattsson.

Netanyan EM-uinneissa säväyttäneen Laukkasen suunnitelmat kohti Rioa ovat selkeät:

”Tammikuussa leireillään kolme kovaa viikkoa Riossa, sitä odotan jo innoissani. Keväällä on luvassa ’urheilijavaihtoa’ tšekkiuimari Martina Moravcikovan kanssa Tšekissä ja täällä Vuokatissa, ja siitä on minulle paljon hyötyä, että saan kovaa treeniseuraa. SM-kisat ja EM-uinnit on toki keväällä ohjelmassa, mutta kaikki paukut tähdätään Rioon. Kunhan vielä naisten viestijoukkue saadaan kisakoneeseen”, Laukkanen kertoi.

Huippu-urheiluyksikkö noudattaa olympiavalinnoissa joustavan valinnan periaatetta, jonka mukaan urheilijoita valitaan olympiajoukkueeseen sitä mukaa kun vaadittavat kriteerit täyttyvät. Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kertoo, että toisessa valinnassa valituilla urheilijoilla on kovan luokan kansainväliset näytöt ja selkeä menestyspotentiaali Riossa.

Ilmoittautumisen takaraja Rioon on 18. heinäkuuta 2016. Rio de Janeiron kesäolympialaiset kilpaillaan 5.–21.8.2016.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?