Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen: F1:ssä menty väärään suuntaan

Urheilu
 
Kimi Räikkönen vei HS:n Ferrari-ajelulle
Kimi Räikkönen vei HS:n Ferrari-ajelulle
Kun Kimi Räikkönen painaa kaasua, tuntuu kuin fysiikan lait murtuisivat. Räikkönen vei HS:n Ferrari-ajelulle Porvoon Premier Parkin radalle. Hyppää kyytiin! Kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru HS, toimittaja: Jussi Sippola HS, kuvaus: Aki Rask.

Porvoo

F1-kuljettaja Kimi Räikkönen sanoo sen suoraan: viime kausi Ferrarilla meni penkin alle.

”Olin itse olettanut, että siitä olisi tullut paljon vahvempi kausi. Ei se hirveästi merkitse, jos sarjaa ei voita. Sen jälkeen jokainen sija on hällä väliä, ikävä kyllä”, hän sanoi HS:lle keskiviikkona Porvoossa Shellin järjestämässä tilaisuudessa.

Räikkönen jäi viime kuun lopulla päättyneessä MM-sarjassa neljänneksi, kun tallikaveri Sebastian Vettel oli kolmas keräten 128 pistettä Räikköstä enemmän.

Vuonna 2007 maailmanmestaruuden voittanut Räikkönen onkin joutunut viime aikoina tottumaan siihen, että tallikaveri on säännöllisesti nopeampi kuin hän. Vuosien ajan hän tottui olemaan tallinsa tähti.

”Se on tallikaverin paremmuutta tai omaa huonoutta. Kyllä sitä on nähnyt monena vuotena, että jotkut vuodet sattuvat menemään paremmin ja jotkut huonommin. Aina yrität olla nopeampi, mutta aina se ei ole mahdollista.”

Kun Räikkönen aloitti formuloissa Sauberilla vuonna 2001, hän oli sarjan nuorin kuljettaja. Jo viime kaudella Räikkönen oli F1-sarjan vanhin kuljettaja, ja vanhimman kuljettajan titteli pysyy myös tulevalla kaudella.

”Mutta ei minusta onneksi tunnu siltä”, hän sanoo.

Räikkösen, 36, mukaan formulat ovat muuttuneet paljon hänen uransa aikana. Eivätkä hyvään suuntaan. ”Aika monessa asiassa formulat ovat menneet väärään suuntaan. Se on harmi. On tullut enemmän politikointia. Kilvanajo jää pienemmälle, ja ehkä sääntömuutoksia ei ole mietitty kovin pitkälle. Toivottavasti seuraavat muutokset menevät suuntaan, että yleisökin tykkäisi.”

Keskiviikkona Räikkönen ajoi ympyrää Porvoossa, ilman kilpailua. Hän vei Shellin tapahtuman vieraita radalle Ferrarin kyydissä.

HS pääsi Kimi Räikkösen ajaman Ferrarin kyytiin Porvoossa.
Markus Jokela / HS
Kimi Räikkönen, 36, on F1-sarjan vanhin kuljettaja.
Kimi Räikkönen, 36, on F1-sarjan vanhin kuljettaja.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!