Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

RoPSin valmentaja Juha Malinen tyynnyttelee entiseen pelaajaansa liittyvää rasismikohua

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Mostagh Yaghoubi on alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni.
Mostagh Yaghoubi on alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Rovaniemen Palloseuran valmentaja Juha Malinen sanoo, että joukkueen viime kaudella hopeaan johdattaneen Moshtagh Yaghoubin kokema rasismi on osa isompaa yhteiskunnallista ja maailmanlaajuista ongelmaa.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni ”Mosa” Yaghoubi kertoi Ylen haastattelussa kohdanneensa viime kuukausina lisääntyvässä määrin rasismia. HS:lle hän ei enää halunnut aihetta kommentoida.

”Jos miettii viimeistä kymmentä vuotta, niin en ole kohdannut sitä juuri lainkaan. Mutta nyt parissa kuukaudessa olen joutunut useita kertoja rasismin kohteeksi. Sitä on ollut paljon”, Yaghoubi kertoi Yle Puheen Urheiluillassa.

Malinen uskoo, että afganistanilaissyntyinen Yaghoubi on hyvin sujuneen viime kauden jälkeen noussut aiempaa näkyvämmin esille, mikä on tehnyt hänestä helpon maalin.

”Kannattaa ottaa jäitä hattuun eikä tehdä liian isoja johtopäätöksiä. Tämä on mielestäni nähtävä isommassa mittakaavassa kuin vain jalkapalloon liittyvänä asiana. Mosa joutuu kärsimään siitä, mitä Suomessa on tapahtunut viime aikoina.”

Malisen mielestä paras tapa suhtautua rasistiseen huuteluun on olla vastaamatta siihen. Hän ei kuitenkaan tarkoita keskustelun vaientamista tai siitä kieltäytymistä.

”Tuomitsen rasismin täysin, mutta olen oppinut, että ei kannata alkaa reagoimaan yliammuttuihin huuteluihin, se vain kylvää lisää. Paras ase on antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Hiljaisuus sammuttaa sen liekin parhaiten.”

”Toki asiassa on keskustelun paikka, sillä kyseessä on yhteiskunnallinen maailmanlaajuinen asia. Ymmärrän, että huutelu loukkaa, ja taustalla voi olla hyvinkin vaikeita asioita.”

”Tähän sopii hyvin vanha sanonta, että rasisti on reppana.”

Yaghoubin ensi kauden seura on vielä auki. Hän kertoo etsivänsä joukkuetta ulkomailta.

”Meillä on hyvä suhde, ja toivon hänen löytävän ulkomailta töitä”, Malinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!