Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valioliigaseura Swansea antoi potkut manageri Garry Monkille

Urheilu
 
Paul Childs REUTERS
Swansean manageri Garry Monk (vas.) kätteli Leicesterin manageria Claudio Ranieria 5. joulukuuta 2015.
Swansean manageri Garry Monk (vas.) kätteli Leicesterin manageria Claudio Ranieria 5. joulukuuta 2015. Kuva: Paul Childs REUTERS

Englannin Valioliigaseura Swansea Cityn johdolla loppui kärsivällisyys voitottomien otteluiden sarjan jälkeen. Swansea ilmoitti keskiviikkona antaneensa potkut manageri Garry Monkille.

Monk, 36, johdatti Swansean kahdeksanneksi viime kaudella, joka oli hänen ensimmäinen kokonainen kautensa Swanseassa. Nyt Monk joutui maksamaan kovan hinnan siitä, että seura oli joulukuussa vain pisteen putoamissijan yläpuolella.

”Raskas päätös tehtiin vastahakoisesti”, Swansean puheenjohtaja Huw Jenkins sanoi tiedotteessa seuran verkkosivuilla.

Jenkinsin mukaan heikentyneet peliesitykset ja heikot tulokset viimeisen kolmen kuukauden aikana johtivat managerin irtisanomiseen.

Swansea voitti Aston Villan 24. lokakuuta mutta onnistui sen jälkeen saamaan vain yhden pisteen 15 mahdollisesta Valioliigassa.

Entinen toppari, Monk siirtyi Swanseaan Barnsleystä vuonna 2004 ja oli mukana nostamassa seuraa neljänneksi ylimmältä sarjatasolta Valioliigaan. Monk oli kapteeni joukkueessa, joka nousi Valioliigaan pudotuspeleistä keväällä 2011.

Monkin pelaajaura hiipui loukkaantumisten takiaa. Hänet nimitettiin tilapäiseksi pelaaja-valmentajaksi sen jälkeen, kun Michael Laudrup oli saanut potkut helmikuussa 2014. Monk onnistui säilyttämään Swansean Valioliigassa ja sarjapaikka varmistui viimeistä edeltävällä kierroksella.

Monk palkittiin kolmen vuoden sopimuksella ja hänen johdollaan Swansea pelasi loistavasti kaudella 2014–2015. Swansea voitti sekä koti- että vierasottelut Manchester Unitedia ja Arsenalia vastaan ja seura saavutti korkeimman sijoituksensa ylimmällä sarjatasolla sitten vuoden 1982.

Swansea aloitti kauden vahvasti pelaamalla tasan Chelsean kanssa ja voittamalla Unitedin, mutta sen jälkeen joukkueen tulokset romahtivat.

”Hän [Monk] saa aina lämpimän vastaanoton tässä seurassa. Toivomme nimittävämme korvaajan niin pian kuin mahdollista”, Jenkins sanoi tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!