Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaistoiveet hengissä – yleisurheilun MM-kisojen erikoinen valintaprosessi tutkintaan

Urheilu
 
JEAN-PIERRE AMET / Reuters
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe ilmoitti 26. marraskuuta katkaisevansa sopimuksensa Niken kanssa.
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe ilmoitti 26. marraskuuta katkaisevansa sopimuksensa Niken kanssa. Kuva: JEAN-PIERRE AMET / Reuters

Ranskan syyttäjänviranomaiset ovat päättäneet aloittaa tutkimukset yleisurheilun MM-kisojen myöntämiseen liittyen. Tutkittavana on Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n toimet vuoden 2021 kisojen myöntämisessä.

Vuoden 2021 kisat annettiin Yhdysvaltojen Eugenelle tämän vuoden huhtikuussa ilman valintaprosessia, mikä yllätti Ruotsin ehdokkaan Göteborgin kisaorganisaation täydellisesti. IAAF:n valintakomitea äänesti Eugenen voittajaksi äänin 23–1.

Epäilyksiä lisäsi se, että IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe työskenteli urheiluvälinejätti Niken palkattuna lähettiläänä, ja Nike pitää päämajaansa Eugenessa. Coe kielsi eturistiriidan, mutta erosi Niken palveluksesta marraskuun lopussa.

”Tässä vaiheessa mitään johtopäätöksiä ei voida tehdä, mutta katsoimme, että asia vaatii tarkempaa selvitystä”, Ranskan syyttäjänviranomaiset kommentoivat uutistoimisto Reutersille.

Göteborgin kisatoimikuntaa johtanut Björn Eriksson kertoi marraskuussa Times-lehden mukaan, että Coe oli soittanut hänelle ja kertonut, että oli väärin myöntää kisat Eugenelle ilman muodollista hakuprosessia.

BBC kertoi marraskuussa sähköpostista, jossa Niken johtoon kuuluva henkilö kertoi Coen vakuuttaneen, että hän puhuisi IAAF:n entiselle puheenjohtajalle Lamine Diackille Eugenen puolesta vuoden 2021 MM-kisavalinnassa.

Diackia tutkitaan Ranskassa jo korruptioepäilyistä. Hänen epäillään vaatineen urheilijoilta rahaa vastineeksi positiivisten dopingnäytteiden peittelemisestä.

Eugenen kisajärjestäjät kertoivat, että heihin ei ole oltu yhteydessä, mutta auttavat kaikin tavoin tarpeen vaatiessa.

”Eugenen hakemus noudatti kaikki eettisiä ja lain asettamia vaatimuksia sekä IAAF:n sääntöjä”, tiedotteessa todettiin.

Yleisurheilun MM-kisoissa on kilpailut vuodesta 1983 asti, mutta lajin mahtimaa Yhdysvallat ei ole koskaan järjestänyt kilpailuja. Eugene hävisi vuoden 2019 haun Dohalle, ja vuoden 2017 kisat järjestetään Lontoossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?