Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yleisurheilupomo Sebastian Coe puolustaa MM-kisaisännän valintaa: ”Kaikki haluavat maailman suurimmalle markkina-alueelle”

Urheilu
 
JASON LEE / Reuters
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe on joutunut selittelemään MM-kisaisännän valintaa.
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe on joutunut selittelemään MM-kisaisännän valintaa. Kuva: JASON LEE / Reuters

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe puolustaa päätöstä myöntää vuoden 2021 MM-kisat Yhdysvaltojen Eugenelle.

Ranskan syyttäjänviranomaiset ilmoittivat torstaina aloittaneensa tutkinnan valintaprosessin rehellisyyden selvittämiseksi.

Eugenella on läheiset yhteydet urheiluvälinejätti Nikeen, jonka palkallisena lähettiläänä Coe toimi valinnan aikaan. Kisat myönnettiin yhdellä äänestyksellä ilman varsinaista valintaprosessia ja hakijoiden vertailua.

Coe kielsi eturistiriidan ja kaikki väärinkäytökset, mutta irtisanoutui lopulta Niken leivistä. Hän kommentoi valintakohua tutkintapäätöksen jälkeen BBC:lle.

”Olemme ennenkin valinneet kaupunkeja ilman useita valintakierroksia”, Coe kommentoi.

”Neuvosto päätti, että tämä oli paras tilaisuus saada MM-kisat yhdysvaltoihin lähitulevaisuudessa.”

”Jokainen urheilulaji tekee kaikkensa päästäkseen maailman suurimmalle urheilumarkkina-alueelle.”

Göteborgin kisatoimikuntaa johtanut Björn Eriksson kertoi marraskuussa Times-lehden mukaan, että Coe oli soittanut hänelle ja kertonut, että oli väärin myöntää kisat Eugenelle ilman muodollista hakuprosessia.

BBC kertoi marraskuussa sähköpostista, jossa Niken johtoon kuuluva henkilö kertoi Coen vakuuttaneen, että hän puhuisi IAAF:n entiselle puheenjohtajalle Lamine Diackille Eugenen puolesta vuoden 2021 MM-kisavalinnassa.

Diackia tutkitaan Ranskassa jo korruptioepäilyistä. Hänen epäillään vaatineen urheilijoilta rahaa vastineeksi positiivisten dopingnäytteiden peittelemisestä.

Lähteet: AFP, Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!