Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Coe puolustaa MM-kisojen myöntämistä Eugenelle – valintaprosessin rehellisyys selvitetään

Urheilu
 
JASON LEE / Reuters
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe on joutunut selittelemään MM-kisaisännän valintaa.
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe on joutunut selittelemään MM-kisaisännän valintaa. Kuva: JASON LEE / Reuters

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe puolustaa päätöstä myöntää vuoden 2021 MM-kisat Yhdysvaltojen Eugenelle.

Ranskan syyttäjänviranomaiset ilmoittivat torstaina aloittaneensa tutkinnan valintaprosessin rehellisyyden selvittämiseksi.

Eugenella on läheiset yhteydet urheiluvälinejätti Nikeen, jonka palkallisena lähettiläänä Coe toimi valinnan aikaan. Kisat myönnettiin yhdellä äänestyksellä ilman valintaprosessia ja hakijoiden vertailua.

Coe kiisti eturistiriidan ja väärinkäytökset, mutta irtisanoutui lopulta Niken leivistä. Hän kommentoi valintakohua tutkintapäätöksen jälkeen BBC:lle.

”Olemme ennenkin valinneet kaupunkeja ilman useita valintakierroksia. Neuvosto päätti, että tämä oli paras tilaisuus saada MM-kisat yhdysvaltoihin lähitulevaisuudessa. Jokainen urheilulaji tekee kaikkensa päästäkseen maailman suurimmalle urheilumarkkina-alueelle”, Coe sanoi.

Göteborgin kisatoimikuntaa johtanut Björn Eriksson kertoi marraskuussa Times-lehden mukaan, että Coe oli soittanut hänelle ja kertonut että oli väärin myöntää kisat Eugenelle ilman hakuprosessia.

BBC:n mukaan Niken johtoon kuuluva henkilö kertoi Coen vakuuttaneen, että hän puhuisi IAAF:n entiselle korruptiosta epäillylle puheenjohtajalle Lamine Diackille Eugenen puolesta MM-kisavalinnassa.

Lähteet: AFP, Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!