Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK ja Adidas tekivät miljoonasopimuksen viideksi vuodeksi

Urheilu
 
Sami Kero HS
HJK juhli 15-vuotiaiden poikien sarjassa Helsinki-cupin voittoa heinäkuussa 2015. HJK:n ja Adidaksen uusi viisivuotinen sopimus jatkaa yhteistyötä näkyvästi junioreista edustusjoukkueisiin.
HJK juhli 15-vuotiaiden poikien sarjassa Helsinki-cupin voittoa heinäkuussa 2015. HJK:n ja Adidaksen uusi viisivuotinen sopimus jatkaa yhteistyötä näkyvästi junioreista edustusjoukkueisiin. Kuva: Sami Kero HS

HJK jatkaa 50 vuoden yhteistyötään urheiluvälinevalmistaja Adidaksen kanssa. HJK ja Adidas ovat solmineet uuden viiden vuoden jatkosopimuksen, joka kattaa kaudet 2016–2020.

Adidaksen markkinointijohtajan Tia Matthewsin mukaan sopimus on rahallisesti merkittävä suomalaisessa urheilussa.

”Voidaan puhua miljoonan euron sopimuksesta. Sopimus sisältää varusteita ja markkinointiyhteistyötä.”

Uudella sopimuksella Adidas on näkyvästi koko seuran toiminnassa junioreista edustusjoukkueeseen. Klubi-04 ja naisten edustusjoukkue ovat entistä näkyvämmin mukana sopimuksessa.

HJK:n yhteistyö Adidaksen kanssa on myös harvinaisen pitkäaikainen kestoltaan. HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi kertoo olleensa ensimmäinen HJK-pelaaja, joka sai Adidakselta varusteita.

”Olin silloin lupaava nuori pelaaja, ja sain Adidakselta sponsoroidut kengät. Hain ne 50 vuotta sitten Haagasta autotallista, joka oli Adidaksen edustajien varasto”, Peltoniemi kertoo.

HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan Klubille olisi vaikeata kuvitella muita tunnusmerkkejä kuin Adidaksen kolme raitaa.

”Saamme sopimuksesta myös riihikuivaa rahaa. Historiassa Adidas on ollut HJK:n merkittävin yhteistyökumppani”, Riihilahti sanoo.

Urheilun liiketoiminnan asiantuntijan, KPMG:n Sirpa Korkatin mukaan sopimus on suomalaisessa urheilussa poikkeuksellinen. ”Urheilussa yleensä sopimukset ovat pieniä, mikä näkyy logojen määrinä paidoissa”, Korkatti sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?