Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juoksijasensaatio Alisa Vainio joutuu jättämään EM-maastot väliin – julkaisi karun kuvan jalastaan

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Alisa Vainio on hurmannut syksyn kilpailuissa. Maastojuoksun EM-kisat jäävät kuitenkin väliin jalkavaivojen vuoksi.
Alisa Vainio on hurmannut syksyn kilpailuissa. Maastojuoksun EM-kisat jäävät kuitenkin väliin jalkavaivojen vuoksi. Kuva: Vesa Koivunen

Pitkin syksyä suomalaisia yleisurheilun seuraajia ihastuttanut juoksijalupaus Alisa Vainio, 18, joutuu jättämään maastojuoksun EM-kisat väliin.

Jalkapohjavaiva estää Vainion osallistumisen sunnuntaina Ranskan Hyèresissä käytävään EM-kisaan.

”Jalkaan tuli hiertymä ja tulehdus, joten EM-maastot on jätettävä väliin. Kesän kilpailukauteen valmistautumista vaiva ei haittaa”, kommentoi Vainion valmentaja Rami Virlander tiedotteessa.

Vainio julkaisi jalastaan karun kuvan Twitterissä, ja muistutti kuvatekstissä, että päätähtäin on kesän arvokisoissa.

”En tiedä onko tyhmyyttä vai viisautta jättää hyvät kisat väliin tämän takia..Mikään ei saa pilata kesää!” Vainio kirjoitti.

Vainio joutuu vaivan takia jättämään juoksemisen muutamaksi viikoksi ja muuttamaan harjoitteluaan. Juoksulenkkejä korvataan muulla harjoittelulla, kuten kuntopyörää polkemalla.

”Parhaassa tapauksessa vaiva on ohi parissa viikossa”, Virlander sanoo.

Hiljattain PM-maastoissa junioreiden kilpailun voittaneen Vainion piti juosta junioreiden sarjassa myös EM-maastoissa. Suomen joukkueessa Hyèresissä juoksevat Johanna Peiponen ja Annemari Sandell naisten kilpailussa ja Noora Wallenius junioreiden kilpailussa

Vaino sykähdytti edellisen kerran marraskuun alussa, kun hän juoksi Pohjoismaiden mestaruuden 19-vuotiaiden sarjassa. Syyskuussa hän hämmästytti juoksemalla uransa ensimmäisellä maratonilla alle olympiakisojen tulosrajan.

Nuoren ikänsä takia Vainio ei voi osallistua olympiamaratonille, mutta Suomen urheiluliitto nimesi hänet jo ensi kesän EM-kisoihin 10 000 metrin kisaan yhdessä Peiposen kanssa.

Erityisesti maratonaikansa ansiosta Vainio on ollut yksi syksyn puhutuimmista urheilijoista Suomessa. Yhtenä merkkinä suosiosta, että Vainio sai oman nimiväännöksensä Aku Ankkaan. Kuntoilusta innostunut Iines Ankka vertaa tuoreessa numerossa itseään juoksijatähti Eliisa Niittyyn.

Vainio nimettiin torstaina Vuoden läpimurto -palkinnon saajaksi Suomen Urheilugaalassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!