Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallopomo Platinin panna pysyi voimassa – puheenjohtajahaaveille kova kolaus

Urheilu
 
DENIS BALIBOUSE / Reuters
Michel Platini
Michel Platini Kuva: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin (CAS) piti voimassa Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtajan Michel Platinin 90 päivän toimitsijakiellon. Platinia epäillään lahjuksen vastaanottamisesta.

CAS määräsi, että Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ei saa jatkaa Platinin hyllytystä, kun 90 päivän määräaikainen panna loppuu. CAS ei kuitenkaan puuttunut nykyiseen pannaan, joka päättyy 5. tammikuuta. Syynä toimitsijakiellon pitämiseen voimassa on, että CAS:n mukaan se ei aiheuta korjaamatonta haittaa.

Platini sanoi olevansa tyytyväinen CAS:n päätökseen, vaikka se vaikeuttaa hänen mahdollisuuksiaan päästä Fifan seuraavaksi puheenjohtajaksi. Sepp Blatterin seuraaja valitaan 26. helmikuuta, ja Fifa on ilmoittanut, ettei se ota Platinin hakemusta tutkittavaksi toimitsijakiellon aikana.

Platini ja Fifan puheenjohtaja Blatter asetettiin 90 päivän toimitsijakieltoon lahjustutkinnan ajaksi. Blatterin epäillään lahjoneen Platini kahdella miljoonalla eurolla vuonna 2011, mutta Platinin mukaan kyse oli hänen työstään saamansa korvaus.

Fifan valintakomissio on ilmoittanut ottavansa Platinin hakemuksen tarkasteluun, kun hyllytys päättyy. Platini astelee Fifan eettisen komitean eteen kuultavaksi korruptiosyytteistä vielä ennen joulua. Fifa haluaa Platinille elinikäisen toimitsijakiellon.

Blatterin seuraaja valitaan 26. helmikuuta järjestettävässä äänestyksessä. Toistaiseksi Fifa on hyväksynyt ehdokkaiksi Jordanian prinssin Bin al-Husseinin, entisen Fifan virkamiehen Jerome Champagnen, Uefan pääsihteerin Gianni Infantinon, Aasian jalkapalloliiton puheenjohtajan Salman Bin Ebrahim al-Khalifan ja eteläafrikkalaisen liikemiehen Tokyo Sexwalen.

Lähteet: Reuters, AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!