Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkäräisellä oli jälleen suuria vaikeuksia ampumisen kanssa maailmancupissa

Urheilu
 
Primoz Jeroncic
Kaisa Mäkäräinen oli nopein hiihtäjä maailmancupissa Hochfilzenin pikakisassa, mutta ampuminen ei sujunut.
Kaisa Mäkäräinen oli nopein hiihtäjä maailmancupissa Hochfilzenin pikakisassa, mutta ampuminen ei sujunut. Kuva: Primoz Jeroncic

Surkeasti sujunut makuuammunta vesitti Kaisa Mäkäräisen pikakilpailun ampumahiihdon maailmancupissa.

Viime sunnuntaina Mäkäräinen poistui voittajana Östersundin ampumahiihtostadionilta takaa-ajokisan jälkeen, mutta Itävallan Hochfilzenissä hän putosi sijalle 28.

Mäkäräisellä jä kirittivää kärkeen lauantain takaa-ajoon 1.11 minuuttia. Se ei välttämättä ole liikaa, jos Mäkäräinen ampuu puhtaasti ja pysyy pois sakkoringiltä.

Östersundissa Mäkäräinen nousi takaa-ajossa voittoon pikakisan 10. sijalta. Daniella Wierer rynni silloin toiseksi 20. tilalta, joten kaikki on mahdollista, jos kärkipää saa sakkoja.

Hochfilzenin pikakisa (7,5 kilometriä) oli saksalaisten juhlaa. He ottivat ampumahiihdossa viime kausina harvoin nähdyn kolmoisvoiton.

Franziska Hildebrand otti uransa ensimmäisen voiton maailmancupissa. Hildebrand oli hyvässä vedossa jo viime viikolla Ruotisissa.

”Minulla oli uusi ase, ehkä voitin sen takia”, sanoi Hildebrand kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n verkkosivuilla. ”Hyvä ammunta on avain menestykseen.”

Kisan todellinen yllättäjä oli Maren Hammerschmidt, joka lähti ladulle viimeistä edellisenä. Hän suksi puhtaan ammunnan siivittämänä toiseksi ennen Miriam Gössneriä.

Hammerschmidt nousi ensi kertaa ”lusikoille”, eli kolmen parhaan joukkoon maailmancupissa. ”Kesän harjoittelu sujui hyvin, ja se näyttää tuovan tulosta. Oli tämä yllätys”, sanoi 26-vuotias saksalainen.

Mäkäräinen ampui makuulta kolme ohilaukausta. Kisa oli käytännössä siinä. Aiemmin vaikeuksia tuottanut pystyammunta meni nyt paremmin – yksi huti.

Mäkäräisen hiihtovauhti oli jälleen kohdallaan. Hän oli koko porukan nopein hiihtäjä ajallaan 17 minuuttia 40 sekuntia. Hän voitti Hildebrandia hiihdossa 18,9 sekuntia.

Ampumisessa Mäkäräinen oli sijalla 54, joten ero hiihdon ja ampumisen välillä on hurjan iso. Mari Laukkanen oli 60:s, ja hän pääsi viimeisenä naisena mukaan takaa-ajoon.

Myös miesten kisan voitto meni Saksaan, kun Simon Schempp otti viidennen voittonsa maailmancupissa. Suomalaiset jäivät jälleen tolkuttoman kauaksi kärjestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?