Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi hävisi MM-finaalin rankkareilla – hylätty maali olisi tuonut mestaruuden

Urheilu
 
Jan Vilén Tero Hakola
Vesa Koivunen
MM-finaalin tappio otti koville.
MM-finaalin tappio otti koville. Kuva: Vesa Koivunen

Suomi hävisi naisten salibandyn maailmanmestaruuden karvaalla tavalla. Suomi taipui Ruotsille rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 4–5 Tampereella pelatussa loppuottelussa.

Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 4–4, eikä jatkoajalla saatu ratkaisua aikaiseksi. Rangaistuslaukauskilpailussa suomalaisista onnistuivat Veera Kauppi ja Nina Rantala. Lisäksi kolmantena laukonut My Kippilä veivasi pallon maaliin, mutta tšekkiläinen erotuomarikaksikko Martin Petrik Tomas Podlesny hylkäsi osuman tulkiten Kippilän liikuttaneen palloa taaksepäin, mikä on kiellettyä.

Suomen päävalmentaja Marko Paju hyväksyi tuomion.

”Hidastuksen perusteella näytti siltä, että pallo liikkui taaksepäin. En jäisi sitä miettimään”, hän sanoi rauhallisesti.

Kippilä tunsi tilanteen toisin.

”Oma mielipiteeni on, että pallo menee koko ajan eteenpäin, eikä taaksepäin missään vaiheessa.”

Kippilä kertoi harjoitelleensa kikkaansa usein ja on kokeillut sitä pelissäkin.

Onko se mennyt läpi erotuomareilta?

”On.”

Suomi oli finaalissa moneen otteeseen pahassa ahdingossa, mutta maalivahti Jonna Mäkelä pelasi loistavan ottelun. Mäkelä torjui yhteensä 22 kertaa, kun Emilie Frisk selvisi yhdeksällä torjunnalla.

”Tappio ei ole koskaan kivaa. Voitto oli nyt lähimpänä mitä se on koskaan minun urallani ollut”, Mäkelä sanoi pettyneenä.

”Minulla itselläni oli paikka naulata se [mestaruus]. Ei voi kuin peiliin katsoa”, hän ruoski itseään.

Suomi lähti päätöserään 3–4-tappioasemasta, mutta Elina Kujala yllätti vähillä töillä selvinneen Friskin jo minuutin pelin jälkeen.

Ruotsi aloitti maalinteon avauserässä kuuden minuutin pelin jälkeen Sara Helin Suomen puolustajan heikon pallokosketuksen jälkeen. Maali syntyi Ruotsin kovan prässin jälkeen, kun Suomi ei päässyt millään pois omalta puolustusalueelta.

Maalin jälkeen Suomi pääsi paremmin peliin mukaan ja sai luotua seuraavissa hyökkäyksissä muutamia kohtalaisia maalipaikkoja.

Suomi nousi ensimmäisessä erässä hienolla taistelulla johtoasemaan, vaikka Ruotsi teki ensimmäisen maalin. Suomen tasoituksen iski ylivoimalla Tia Ukkonen turnauksen avausmaalillaan. Silja Eskelinen viimeisteli johtomaalin pari minuuttia ennen erän loppua.

Ruotsi pääsi pelaamaan ylivoimaa erän viime hetket, mutta Suomen alivoima kesti. Suomi jatkoi vahvaa puolustuspeliä toisen erän alussa, ja jäähystä selvittiin ilman takaiskuja.

Toinen erä ei ollut Suomelta parasta peliä, ja Ruotsi vei sen maalein 3–1. Suomi aloitti erän 2–1-johdosta, mutta tilanne kääntyi tappioasemaksi erän edetessä. Ensin Ruotsi tasoitti ajassa 22.34, kun Josefina Eiremon laukaus painui verkkoon Jonna Mäkelän kainalon alta.

Suomen johtomaalin iski Jaana Lirkki turnauksen avausosumallaan ajassa 28.36. Lirkki pelasi seinän Marianne Hannosen kanssa kulmassa ja sivalsi pallon takakulmaan tarkasti ohi Friskin.

Ruotsi sai ajassa 33.48 tasoituksen hieman onnekkaasti, kun Emelie Wibron laukaus muutti suuntaa suomalaispuolustajan jalasta ja painui verkkoon ohi Suomen maalia vartioineen Mäkelän.

Runsas minuutti myöhemmin Amanda Larsson nosti rystyltä Ruotsin johtomaalin.

Vesa Koivunen
Ruotsi juhli maailmanmestaruutta.
Ruotsi juhli maailmanmestaruutta.
Vesa Koivunen
Suomen pelaajat poistuivat pettyneinä finaalinäyttämöltä.
Suomen pelaajat poistuivat pettyneinä finaalinäyttämöltä.
Vesa Koivunen
My Kippilän rangaistuslaukausmaali hylättiin.
My Kippilän rangaistuslaukausmaali hylättiin.
Vesa Koivunen
My Kippilän rangaistuslaukausmaali hylättiin.
My Kippilän rangaistuslaukausmaali hylättiin.
Vesa Koivunen
Amanda Johansson Delgado teki ratkaisevan osuman.
Amanda Johansson Delgado teki ratkaisevan osuman.
Kalle Parkkinen
Jonna Mäkelä palkittiin turnauksen parhaana maalivahtina.
Jonna Mäkelä palkittiin turnauksen parhaana maalivahtina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!