Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjalaismiesten ylivoimaan pieniä säröjä – Matti Heikkinen sairauslomalta parhaaksi suomalaiseksi

Urheilu
 
Cornelius Poppe / SCANPIX
Martin Johnsrud Sundby on hallinnut tämän kauden maailmancupia. Kuva Lillehammerista 5. joulukuuta.
Martin Johnsrud Sundby on hallinnut tämän kauden maailmancupia. Kuva Lillehammerista 5. joulukuuta. Kuva: Cornelius Poppe / SCANPIX

Norjan Martin Johnsrud Sundby jatkoi vahvoja otteitaan maastohiihdon maailmancupissa Sveitsin Davosissa.

Kokonaiskilpailun johtoaan vahvistanut Sundby oli nopein 30 kilometrin vapaan kisassa, mutta alkukaudella hätkähdyttäneeseen norjalaisylivoimaan tuli tällä kertaa sentään pieniä säröjä ranskalaishiihtäjien toimesta.

Kilpailun viime vuonna voittanut Ranskan Maurice Magnificat hiihti toiseksi 20 sekuntia Sundbylle hävinneenä. Kolmas oli Norjan Anders Gløersen ennen maanmiestään Sjur Rötheä.

Ranskan Jean Marc Gaillard oli viides, Norjan Petter Northug kuudes, Ranskan Robin Duvillard seitsemäs ja Norjan Chris Andre Jespersen kahdeksas.

Suomalaisista paras, oli kesällä rasitusvammasta kärsinyt Matti Heikkinen, joka avasi maailmancupin kautensa Davosissa hiihtämällä 11:nneksi. Hän hävisi Sundbylle 1.26.

”Oli tärkeää saada tasapainoinen ja suorituskykyinen alku kaudelle, ja se saatiin. Alussa oli pientä hakemista kansainvälisen vauhdin tuntumaan”, Heikkinen kommentoi tiedotteessa.

”Koskaan en ole aloittanut kautta Davosissa joulukuussa, niin hyvin tämä lähti. Tästä on hyvä jatkaa kohti Toblachia.”

Ville Nousiainen sijoittui 35:nneksi, Lari Lehtonen 40:nneksi ja Perttu Hyvärinen 45:nneksi. Iivo Niskanen joutui keskeyttämään.

”Tänään oli hyvä suksi. Alku oli vähän vaikeaa taapertamista, hiihdin yksin aika pitkään. Puolelletoista viimeiselle kierrokselle pääsin porukkaan, niin tuntui, että vauhtia alkoi löytymään”, Lehtonen kertoi.

”Tämän päivän kisa oli upea. On tämä Davos hieno paikka hiihtää. Huomasi, että kunto on menossa parempaan suuntaan”, Hyvärinen puolestaan totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!