Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lumilajien maailmancupit: Rasitusvammasta toipuneella Heikkisellä lupaava avaus

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Matti Heikkinen oli tyytyväinen myöhäiseen avaukseensa maailmancupissa.
Matti Heikkinen oli tyytyväinen myöhäiseen avaukseensa maailmancupissa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Rasitusvammasta toipunut Matti Heikkinen avasi mainiosti kautensa maastohiihdon maailmancupissa Sveitsin Davosissa lauantaina. Heikkinen oli 30 kilometrin vapaan tyylin kisassa 11:s.

”Oli tärkeää saada tasapainoinen ja suorituskykyinen alku kaudelle, ja se saatiin. Alussa oli pientä hakemista kansainvälisen vauhdin tuntumaan”, Heikkinen kertoi tiedotteessa.

”En ole koskaan aloittanut kautta Davosissa joulukuussa, niin hyvin tämä lähti. Tästä on hyvä jatkaa kohti Toblachia.”

Norjan Martin Johnsrud Sundby jatkoi Davosissa vahvoja otteitaan, ja vankisti voitolla johtoaan cupin kokonaiskilpailussa. Heikkinen hävisi Sundbylle 1.26.

Ranskalaishiihtäjät saivat tehtyä pieniä säröjä alkukaudella hätkähdyttäneeseen norjalaisylivoimaan.

Kilpailun viime vuonna voittanut Ranskan Maurice Magnificat hiihti toiseksi 20 sekuntia Sundbylle hävinneenä. Kolmas oli Norjan Anders Gløersen ennen maanmiestään Sjur Rötheä.

Ranskan Jean Marc Gaillard oli viides, Norjan Petter Northug kuudes, Ranskan Robin Duvillard seitsemäs ja Norjan Chris Andre Jespersen kahdeksas.

Muista suomalaisista Ville Nousiainen sijoittui 35:nneksi, Lari Lehtonen 40:nneksi ja Perttu Hyvärinen 45:nneksi. Iivo Niskanen joutui keskeyttämään.

Norjalaisnaiset ottivat Davosissa 15 kilometrin vapaalla murskaavan ylivoimaisen Therese Johaugin johdolla viisi ensimmäistä sijaa ennen kuudenneksi hiihtänyttä Kerttu Niskasta. Niskanen hävisi Johaugille peräti 1.40.

”Kisa meni mukavasti, kuudes sija on tästä 15 kilometrin vapaalta minulle hyvä tulos. Tänään oli vahvaa hiihtoa”, Niskanen kommentoi tiedotteessa.

”Kisan aikana kävi mielessä puolessa välissä, että olisipa ollut perinteisen kisa. Tuntui, että pertsalla olisi voinut olla vielä korkeammalla tuloslistalla.”

Johaug jätti toiseksi tullutta Ingvild Flugstad Östbergiä peräti 1.10. Kolmanneksi hiihti Heidi Weng ennen Astrid Jacobsenia ja Kari Öyre Slindiä.

Suomalaisnaisten kokonaispanos oli kilpailussa hyvä, sillä Niskasen ohella Krista Pärmäkoski hiihti kymmenen joukkoon ollen yhdeksäs. Riitta-Liisa Roponen oli 13:s, Anne Kyllönen 17:s. ja Laura Mononen 18:s.

Ampumahiihdon puolella Kaisa Mäkäräisen vaisu ammuntavire jatkui maailmancupissa lauantaina Itävallan Hochfilzenissä. Kymmenen kilometrin takaa-ajoon sijalta 28 lähtenyt Mäkäräinen ampui peräti viisi sakkoa ja onnistui parantamaan sijoitustaan vain viisi pykälää jääden kärkipaikasta 1.51.

Perjantain pikakisassa Mäkäräinen ampui neljä sakkoa. Hän ei onnistunut ampumaan kahden kisan yhteensä kuudesta ampumapaikasta yhtään puhtaasti.

Kilpailun voittoon nousi 25 sekunnin takamatkalta sijalta kuusi lähtenyt Saksan Laura Dahlmeier ennen viikonlopun yllättäjää, maannaistaan Maren Hammerschmidtiä, joka piti perjantaisen kakkossijansa. Tšekin Gabriela Soukalova nousi kahdeksannelta sijalta palkintokorokkeelle kolmanneksi.

Viimeisenä, eli sijalta 60 kisaan lähtenyt Mari Laukkanen ampui niin ikään viisi sakkoa mutta onnistui nousemaan sijalle 47.

Alppihiihdossa Marcus Sandell teki lauantaina kaksi hyvää laskua ja otti viidennen sijan Ranskan Val d'Iseren suurpujottelussa. Suomalaisella olisi ollut mahdollisuuksia palkintokorokkeellekin ilman toisen laskun virhettä.

Sandell oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä, ja eroa kolmanteen sijaan oli vain 0,23 sekuntia. Ykköspaikan Marcel Hirscherkin oli vain 0,41 sekunnin päässä.

Sandell aloitti toisenkin laskun mainiosti ja oli ensimmäisessä väliaikapisteessä kasvattanut eroa kärkipaikkaa pitäneeseen Saksan Felix Neureutheriin. Laskun keskivaiheella jälkeen tapahtunut virhe pudotti kuitenkin Sandellin maaliin tullessaan kolmanneksi.

Lopulta kolmanneksi laskenut Ranskan Victor Muffat-Jeandet oli 0,6 sekuntia Sandellia nopeampi, joten ilman virhettä suomalainen olisi ollut kamppaillut paikasta kolmen joukossa.

Neureuther oli kisassa toinen, kun Hirscher laski myös toisen kierroksen nopeimman ajan ja otti ylivoimaisen voiton.

Myös Samu Torsti laski maailmancupin pisteille ja oli lopulta 26:s.

Primoz Jeroncic / Reuters
Kaisa Mäkäräinen ampui lauantaina viisi sakkoa Hochfilzenin takaa-ajokisassa.
Kaisa Mäkäräinen ampui lauantaina viisi sakkoa Hochfilzenin takaa-ajokisassa.
ROBERT PRATTA / Reuters
Marcus Sandell oli lähellä palkintokorokepaikkaa.
Marcus Sandell oli lähellä palkintokorokepaikkaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!