Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten Leijonien Olli Juolevi, 17, pelaa Kanadassa aina loppuunmyydyssä hallissa: ”Eroa kuin yöllä ja päivällä”

Urheilu
 
Lauri Rotko
Olli Juolevista odotetaan Nuorten Leijonien ykköspakkeja.
Olli Juolevista odotetaan Nuorten Leijonien ykköspakkeja. Kuva: Lauri Rotko

Vierumäki

Puolustaja Olli Juolevin jääkiekkomaailma muuttui kertaheitoilla pienistä harjoitushalleista jättiyleisön edessä pelaamiseksi, kun lähti Kanadan junioriliigaan.

Juolevi, 17, on Itä-Helsingin Kiekon kasvatti, joka tuntee hyvin Malmin ja Myllypuron jäähallit. Jokereissa hän sai tutustua Hartwall-areenan jääluolaan. Suuriin yleisömassoihin näissä paikoissa ei törmää, vaikka olisi millainen ottelu luvassa.

London Knightsissa mennään vähän isommilla kierroksilla.

”Meidän kotihalliin mahtuu 9 400 katsojaa ja halli on loppuunmyyty jokaisessa ottelussa”, Juolevi sanoi Vierumäellä, kun Nuorten Leijonien MM-joukkue kokoontui.

”Seura myy 6 500 kausikorttia, ja jos haluaa kausarin, pitää jonottaa”, Juolevi sanoi kiekon suosiosta Ontariossa.

London Knights on tulevien huippupelaajien hautomo, jonne monipuolinen Juolevi on solahtanut kuin tyhjää vaan.

Viime kaudella toisen polven kiekkoilija Max Domi pelasi Londonissa, mahtui sieltä Kanadan MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen ja pelaa nyt Arizonassa NHL:ssä. Chicagon Patrick Kanella on Knights-tausta, kuten myös Anaheimin Corey Perryllä ja New York Rangersin Rick Nashillä ja monella muulla Olli Määttää unohtamatta.

Voi hyvinkin olla, että Juolevi on tällä samalla tiellä.

”Olen päässyt pelaamaan yli- ja alivoimaa ja isoja minuutteja”, Juolevi sanoi. ”Kaikki lähti hyvin käyntiin, kun sain heti valmentajalta luottamusta.”

Juolevin agentti Markus Lehto sai ohjattua suojattinsa London Knightsiin, mutta paljon muuttui, kun Vuosaari vaihtui kanadalaiseksi kaupungiksi.

”Ei se helppoa ole, kun perhe ja tyttöystävä jäivät tänne, tuli uusi kieli ja kulttuuri. Perillä kaikki on hoidettu kuntoon”, Juolevi sanoi.

Hän asuu paikallisessa perheessä, jossa vanhemmat kuuluvat 6 500 onnellisen kausikortin omistajan joukkoon.

Koti-ikävää Juolevi ei myönnä potevansa, vaikka sanookin, että jos kaiken tämän voisi siirtää Suomeen, olisivat asiat täydellisesti.

”Mutta ei kyse ole kuin muutamasta kuukaudesta”, Juolevi sanoi viitaten kiekkokauteen.

Ontario Hockey League on yksi kovimpia ellei kovin Kanadassa. London Knights pitää läntisen konferenssin kolmatta sijaa, kun liigassa pelaa 20 joukkuetta.

”Tiesin sen, että OHL:ssä on kova taso, mutta se on vielä kovempi kuin uskoin. Jos vertaa nuorten SM-liigaan, eroa on kuin yöllä ja päivällä, kun täältä on monta pelaajaa mennyt suoraan NHL:ään”, Juolevi sanoi, ja Max Domi käy hyvästä esimerkistä.

Joukkueen sisäisessä pistepörssissä Juolevi on kahdeksantena, mutta siinä tilastossa nuorimpana ja parhaana puolustajana.

Nuorissa Leijonissa Juolevi ottanee paikan siniviivalta ylivoimapelissä. Yhtään lippua ei ole vielä jaettu, mutta erittäin lupaava Juolevi tuskin jää rannalle.

”Haluan tuoda oman parhaan pelini joukkueeseen. Tykkään pelata kiekollisena hyökkäyssuuntaan, mutta olen joukkuepelaaja.”

Nuori herra Juolevi kuuluu siihen -98 syntyneiden ikäluokkaan, joka varataan NHL:ään ensi kesänä. Nykyisten tietojen mukaan hänen nimensä huudetaan kymmenen ensimmäisen pelaajan joukossa.

Siinä Juolevi on tarkka, ettei halua miettiä tulevaa varaustaan vielä yhtään. ”Muuten voi peli mennä huonompaan suuntaan.”

Nuorten MM-turnaus pelataan Helsingissä 26.12.2015–5.1.2016 Hartwall-areenassa ja jäähallissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!