Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heiltä Brasilia odottaa olympiamenestystä

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Judo

Judotatamilta Brasilia odottaa varmoja mitaleita. Lontoossa 2012 niitä kertyi neljä. Kuusi brassijudokaa on omissa sarjoissaan maailman kymmenen parhaan urheilijan joukossa.

César Cielo, uinti

50 metrin vapaauinnin maailmanennätysmies otti Brasilian historian ainoan uinnin olympiakullan Pekingissä 2008. On jo liiankin kokenut, jäi Lontoossa kolmanneksi. Tyrmäävä ME-aika 20,91 on vuodelta 2009. Vertailun vuoksi: Ari-Pekka Liukkosen SE-aika on 21,93. Brasilialla on toinenkin kova pikauimari, Bruno Fratus.

Fabiana Murer, seiväshyppy

Daegun maailmanmestari 2011 ja Pekingin MM-kakkonen 2015. Ennätyksellään 485 Murer on naisten kaikkien aikojen tuloslistalla jaetulla kuudennella sijalla. Ennätys syntyi vuonna 2010, ja parin tuloksellisesti vaisumman vuoden jälkeen Murer onnistui sivuamaan sitä Pekingissä. Täyttää maaliskuussa 35 vuotta.

Arthur Zanetti, voimistelu

Renkaiden olympiavoittaja Lontoosta 2012. Saman lajin MM-kultaa 2013 ja MM-hopeaa 2011 ja 2014. Permannolla myös maan toinen voimistelija, 29-vuotias konkari Diego Hypólito, saattaa yllättää. Hän on kertonut kärsineensä masennuksesta.

Palloilut ja purjehdus

Naisten käsipallojoukkuetta on kutsuttu Brasilian kautta aikojen parhaaksi. Miesten lentopallofinaali on yksi odotetuimmista lajeista, samoin rantalentopallo – ja MM-pettymyksestä huolimatta miesten jalkapallo. Purjehdus on yksi perinteisimmistä lajeista brasseille. Martine Grael ja Kahena Kunze voittivat 49er-luokan MM-kultaa 2014.

Rio valmistautuu olympialaisiin - vesisika ja kaimaanit uivat likaisissa vesissä
Rio valmistautuu olympialaisiin - vesisika ja kaimaanit uivat likaisissa vesissä
Biologi Marcello Mello kampanjoi Rion likaisten vesien puhdistamiseksi. Hän esittelee vuoden 2016 kesäolympialaisten vesien kuntoa uuden golf-kentän lähellä. Saasteiden vuoksi uroskaimaaneja syntyy paljon enemmän kuin naaraita. Toimittaja Maria Manner HS, kuvaus Dario de Dominicis, leikkaus: Janne Järvinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!