Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Boikotit uhkaavat Donald Trumpin omistamia golfkenttiä – kohumiljardöörin haave major-kilpailusta romuttumassa

Urheilu
 
Russell Cheyne / Reuters
Donald Trump vieraili Turnberryn kentällä elokuun alussa, kun siellä pelattiin naisten British Open. Taustalla kentän maamerkki, Turnberryn majakka.
Donald Trump vieraili Turnberryn kentällä elokuun alussa, kun siellä pelattiin naisten British Open. Taustalla kentän maamerkki, Turnberryn majakka. Kuva: Russell Cheyne / Reuters

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi Yhdysvalloissa pyrkivän Donald Trumpin kohulausunnot ovat johtamassa vaikeuksiin hänen golfbisneksissään.

Brittilehti Independent uutisoi sunnuntaina, että Euroopan golfin kattojärjestö Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews (R&A) on kulisseissa päättänyt, että se pudottaa Trumpin omistaman Turnberryn kentän pois ns. Open-rotaatiosta.

Tämä tarkoittaa sitä, että Skotlannin länsirannikolla sijaitsevalle Turnberrylle ei enää myönnetä Euroopan ainoan golfin major-kilpailun Open Championshipin eli British Openin isännyyttä.

Lehden tietojen mukaan R&A:n mielestä Trumpin maine on nyt niin ”myrkyllinen”, että uuden omistajan mukaan nimetty Trump Turnberry ei voi toimia enää lajin maineikkaimman kilpailun isäntänä.

Turnberryä oli uumoiltu Openin isännäksi vuodeksi 2020. Areenat ovat tiedossa vuoteen 2019 asti.

Trump osti Turnberryn viime vuonna, jolloin kentän nimi muuttui Trump Turnberryksi.

Trumpin haaveena on ollut miesten major-turnauksen saaminen omistamalleen kentälle ja mielellään Skotlannissa, josta hänen äitinsä on lähtöisin.

Open Championship on vanhin golfin neljästä vuosittaisesta suurkilpailusta ja monien mielestä arvostetuin. Viime kesänä se pelattiin 144. kerran. Areenana oli jo 29. kerran oli maailman tunnetuin kenttä, golfin kodiksi kutsuttu St. Andrewsin Old Course.

Turnberry on isännöinyt Openia vain neljä kertaa, viimeksi 2009. Viime kesänä Turnberryssä pelattiin naisten British Open.

Boikotti uhkaa Trumpin golfkenttiä myös Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen PGA-kiertue harkitsee siirtävänsä tourin suurimpiin kuuluvan turnauksen Cadillac Championshipin pois Trumpin omistamalta Doralin Blue Monster -kentältä vuonna 2017.

Ensi maaliskuun alussa tämä World Golf Championships -statuksen ja 9,5 miljoonan dollarin turnaus pidetään sopimuksen mukaan Trumpin kentällä.

Trumpin omistamille kentille on jo myönnetty Yhdysvalloissa useita tulevien vuosien suurimpia kilpailuja.

Kiinteistömiljardööri Trump omistaa kymmenkunta korkean profiilin golfkenttää, joista suurin osa sijaitsee Yhdysvalloissa.

Lähteet: Independent, ESPN, golfpiste.com

Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!