Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimi Räikkösellä ”jyrkkä” arvio tallipäälliköstään: ”Juuri niin kuin pitääkin”

Urheilu
 
Edgar Su / Reuters
Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen kuljettavat Ferrarin formuloita myös ensi kaudella.
Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen kuljettavat Ferrarin formuloita myös ensi kaudella. Kuva: Edgar Su / Reuters
Fakta

Ferrari numeroina

 Ensimmäinen kilpailu formuloissa vuonna 1950 Monacossa.

 Yli 900 kertaa mukana F1 grand prix -kisoissa.

 16 valmistajien maailmanmestaruutta.

 15 kuljettajien maailmanmestaruutta.

 224 gp-voittoa.

 208 paalupaikkaa.

Maranello

Kolme voittoa ja kakkospaikka tallien MM-hierarkiassa ei millään muotoa vaali Ferrarin loistokkaita perinteitä F1-historiassa, mutta Maranellon uudelle edustusmiehistölle se tarjosi käyntikortin takaisin huipulle.

Viime vuoden mahalaskun jälkeen Ferrarin kilpatiimi pantiin uuteen uskoon. Se kannatti, ja Ferrari-fanit saivat tukun uusia sankareita.

Saksalainen Sebastian Vettel siirtyi Red Bull -tallista Ferrarille ja lunasti kerralla paikkansa tallin ykköskuljettajana.

Saksalaistähti voitti jo toisen kisansa punaisella autolla Malesiassa, ja käytti hyväkseen ne kaksi muutakin paikkaa, mitkä Mercedekseltä lipsahti sivu suun.

Vettelin houkuttelu Maranelloon oli niin onnistunut manööveri, että kunniasta sen toteuttamisessa entinen pääjohtaja Luca di Montezemolo ja nykyinen tiimipresidentti Sergio Marchionne varmasti voivat kinata loputtomiin.

63-vuotias Marchionne on Fiat Chrysler Automobiles -konsernin pääjohtaja, ja kun Ferrarin viimeisin – Kimi Räikkösen ajama – mestaruus jäi yhä kauemmas, usko di Montezemolon maagiseen johtamiseen hiipui, ja hän astui itse Maranellon kilpatiimin päämieheksi syksyllä 2014.

Chietin kaupungissa Abruzzossa syntynyt italialaiskanadalainen Marchionne on täysverinen liikemies, joka on monessa mukana. Amerikkalaisuus on hänessä syvällä.

Ketjupolttajana tunnettua Marchionnea pidetään luonteeltaan erikoisena, ja hänen johtamistyyliään kehutaan laajalti.

Marchionne nimesi ensi töikseen Maurizio Arrivabenen Ferrarin tallipäälliköksi di Montezemolon täysin väärälle paikalle nostaman Marco Mattiaccin tilalle.

Bresciassa syntynyt 58-vuotias Arrivabene tuntee F1-piirit erinomaisesti toimittuaan vuodesta 1997 lähtien Ferrarin pääsponsorin Philip Morrisin johtoportaassa. Vahva markkinointitausta on nykypäivän tallijohtajalle suureksi plussaksi.

Arrivabene on istunut F1-komissiossa sponsorien edustajana vuodesta 2010 lähtien, joten tallipäällikkönä hän osasi heti omia tämänkin vaativan uuden roolinsa luontevasti.

”Aika jyrkkä johtaja – juuri niin kuin pitääkin”, Kimi Räikkönen kiitteli kauden päätteeksi pitkään tuntemansa Arrivabenen tallipäällikkyyttä.

Kun Michael Schumacher lopetti ajamiset Ferrarilla, vetäytyi myös taktiikkanero Ross Brawn kilpatiimistä.

Brawnin vakanssille suoraan ei ole löytynyt seuraajaa, mutta James Allison on teknisenä johtajana hankkinut jo kannuksensa.

Allison on Brawnin tavoin erinomainen koordinaattori, joka saa kaikki osastot Maranellon tehtaalla toimimaan tehokkaasti yhdessä.

47-vuotias Allison toimii Ferrarilla jo toista kertaa. Louthissa Lincolnshiren kreivikunnassa syntynyt britti on koulutukseltaan lentokoneinsinööri.

Formulaympyröihin hän tuli valmistuttuaan Cambridgen yliopistosta 1991. Ensimmäinen työnantaja oli Benetton.

Merkittävät muutokset tehtiin myös auto- ja moottoripuolella, kun entiset kakkosmiehet Simone Resta ja Mattia Binotto nostettiin vastuurooliin.

Resta oli vuosikaudet Nick Tombazisin varjossa, ja väitetään, että entinen pääsuunnittelija hylkäsi monetkin alaisensa ehdotukset, vaikka niillä olisi ollut käyttöä.

Binotto puolestaan oli menneen kauden suurin sankari, kun hänen johtamansa moottoriosasto taikoi Ferrarin kauden voimanlähteen 2014 tehoahdingosta lupaavan kilpailukykyiselle kehitystasolle.

Lucas Jackson / Reuters
Johtaja Sergio Marchionne vei Ferrarin New Yorkin pörssiin lokakuussa. Urheiluautoyhtiön saapuminen Wall Streetille oli mediatapaus.
Johtaja Sergio Marchionne vei Ferrarin New Yorkin pörssiin lokakuussa. Urheiluautoyhtiön saapuminen Wall Streetille oli mediatapaus.
Mark Thompson
Tekninen johtaja James Allison.
Tekninen johtaja James Allison.
Charles Coates
Insinööri Mattia Binotto.
Insinööri Mattia Binotto.
© Max Rossi / Reuters
Päällikkö Maurizio Arrivabene.
Päällikkö Maurizio Arrivabene.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!