Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ferrari potee kannustavaa Mercedeksen pelkoa

Urheilu
 
HAMAD I MOHAMMED / Reuters
Viime kaudella Mercedekset olivat jatkuvasti Ferrarien edellä. Kimi Räikkönen ja Mercedeksen kuljettajat Nico Rosberg ja Lewis Hamilton vilkuttivat yleisölle Abu Dhabissa.
Viime kaudella Mercedekset olivat jatkuvasti Ferrarien edellä. Kimi Räikkönen ja Mercedeksen kuljettajat Nico Rosberg ja Lewis Hamilton vilkuttivat yleisölle Abu Dhabissa. Kuva: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Maranello

Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionnen ja tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen jouluhaastattelu Maranellon päämajassa kului pääosin F1-politikointia kuunnellessa.

Moottorien myyminen polkuhintaan ei kiinnosta Ferraria, ja vielä vähemmän tilanne, missä joku muu talli uhkaisi Maranellon voimalähteitä käyttämällä Mercedeksen ylivaltaa.

”Minua ei kiinnosta tilanne, missä Red Bull yrittäisi voittaa Mercedeksen meidän moottorillamme ja omalla autollaan. Meitä kiinnostaa vain se, että Ferrari voittaa”, Marchionne julisti.

Ensi kaudeksi tavoitteita ei ole yksilöity. Voittamaan Ferrari keskittyy, mutta talvitestien alkamiseen asti tiimissä vallitsee Arrivabenen mukaan positiivisessa mielessä Mercedeksen pelko.

”Mercedes on erittäin vahva. Kun tiedämme, ketä on vastassa, en halua tehdä mitään voittolupauksia”, Arrivabene kuittasi.

Toista kautta tallikavereina ajavat Ferrarilla ensi vuonna Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen.

Marchionne suitsutti kumpaakin, ja erityisesti Räikköstä, kun HS kysyi, kuinka hankalaa hänen oli päättää suomalaiskuskin jatkamisesta tallissa sen jälkeen, kun Räikkösen tulokset olivat ailahdelleet kovasti.

”Voin antaa rohkaisevan vastauksen. Olen nähnyt sen valtavan muutoksen, mikä Kimissä on tapahtunut. Kauden toisella puolikkaalla Kimi oli paljon parempi kuin ensimmäisellä. Olemme puhuneet tästä, ja näemme nyt erilaisen Kimin”, Marchionne sanoi.

”Meillä on kaksi kuskia, jotka ajavat kilpaa keskenään. Heistä Sebastian ajoi aivan ilmiömäisen kauden. Kimi vaikuttaa valmiilta ajamaan ilmiömäisen kauden 2016. Hän on hyvä poika”, Marchionne myhäili.

Myös Arrivabene antoi myönteistä palautetta kauden aikana kovia kokeneelle Räikköselle.

”Historiallisesti Ferrarilla on kaksi kuskia, joista toinen onnistuu, ja toinen tulee perässä. On selvä, että Sebastian oli tällä kaudella erittäin vahva. Hän voitti kisoja. Kimi meni tuloksissa ylös ja alas. Tätä on F1, ja tätä on kilpa-ajo”, Arrivabene korosti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?