Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekkoilija Teuvo Teräväinen valittiin pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi

Urheilu
 
Pete Aarre-Ahtio
Teuvo Teräväinen toi heinäkuussa Stanley Cupin pokaalin näytille Tapanilan Mosahalliin Helsinkiin. Nyt hän on Pääkaupunkiseudun paras urheilija.
Teuvo Teräväinen toi heinäkuussa Stanley Cupin pokaalin näytille Tapanilan Mosahalliin Helsinkiin. Nyt hän on Pääkaupunkiseudun paras urheilija. Kuva: Pete Aarre-Ahtio
Fakta

2000-luvun parhaat

 2000 Jyrki Järvi ja Thomas Johanson (purjehduksen olympiavoittajat)

 2001 Mika Immonen (biljardi)

 2002 Juha Salminen (enduron MM-kulta)

 2003 Hanna-Maria Seppälä (uinnin MM-kulta)

 2004 Olarin Voimistelijat Dynamot

 2005 Kai Virtanen (keilailu)

 2006 Amin Asikainen (nyrkkeilyn EM-titteli)

 2007 Kimi Räikkönen (F1:n MM-titteli)

 2008 Valtteri Filppula (jääkiekon Stanley Cup)

 2009–2010 Laura Lepistö (taitoluistelu)

 2011 Mikael Granlund (jääkiekon SM- ja MM-kulta)

 2012 Tuuli Petäjä-Siren (purjelautailun olympiahopea)

 2013 Mårten Boström (suunnistuksen MM-kulta)

 2014 Kaisa Lehtonen (triathlon).

Chicagon NHL-joukkueen hyökkääjälle Teuvo Teräväiselle satelee tunnustuksia. Helsingin Urheilutoimittajat (HUT) valitsi Teräväisen Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi tänä vuonna.

Valintaan vaadittiin paljon, mutta rima ylittyi yhden Stanley Cupin verran. Teräväinen, 21, oli jopa ratkaisemassa kannua Chicagolle, kun hän voitti loppuotteluiden pistepörssin.

”Hieno vuosi, joka loppui vielä Stanley Cupiin heti ensimmäisellä kaudellani. Vaikea uskoa, mitä olen saavuttanut ja saanut aikaan”, Teräväinen sanoi HS:lle puhelimitse Chicagosta.

Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan titteli on jaettu vuodesta 1980, jolloin purjehduksen olympiavoittaja Esko Rechardt vei pystin.

Kovin helpolla titteli ei ole sen jälkeenkään irronnut, kun siihen on vaadittu vaikkapa formula ykkösten maailmanmestaruus, hiihdon olympiakultaa tai Stanley Cupin voitto.

Formula 1:ssä kaksi MM-kultaa voittanut Mika Häkkinen sai tunnustuksen mestaruusvuosinaan 1998 ja 1999. Kimi Räikkönen omalla kultakaudellaan 2007. Detroitia edustanut Valtteri Filppula tuli valituksi 2008, kun seura valtasi Stanley Cupin.

Hiihtäjä Marjo Matikainen sai urallaan eniten valintoja Pääkaupunkiseudun parhaaksi. Hänet valittiin neljästi, joista yksi oli olympiavuosi 1988, kun hän voitti viiden kilometrin kultaa.

Onko sinulla tietoa edellisistä valituista?

”Ei ole tietoa”, Teräväinen vastasi ja sai kuulla Häkkisestä, Räikkösestä ja muista.

”Hieno homma. Arvostan kovasti ja hienoon seuraan pääsee”, Teräväinen sanoi. Hänen äitinsä Sari Teräväinen oli maanantaina vastaanottamassa palkintoa Malmilla Helmi liiketalousoppilaitoksessa.

Ennen kotiseutuvalintaa ehti Teräväisen nimi nousta tulevan Urheilugaalan läpimurtoehdokkaaksi. Hän tavoittelee Uuno-pokaalia nuoren juoksijan Alisa Vainion, beachvolleypelaaja Taru Lahden ja uimari Jenna Laukkasen kanssa.

”Kovia urheilijoita, joiden kanssa olen ehdolla. Olen monena vuonna katsonut Gaalaa televisiosta, ja komea pysti on tarjolla”, Teräväinen sanoi.

Ja pyöriihän Teräväisen nimi hyvänä ehdokkaana Vuoden Urheilijaksikin, kun palkinto jaetaan 12. tammikuuta.

NHL rullaa juuri nyt kiihkeimmillään.

Chicago pelaa käytännössä joka toinen päivä, ja ennen vuodenvaihdetta sillä on peräti kahdeksan ottelua. Välissä pitäisi viettää lyhyt joulupaussi. ”Kausi on ollut vähän ylä- ja alamäkeä. On ollut heikompia jaksoja, mutta on tullut myös onnistumisia”, Teräväinen sanoi. ”Onneksi ollaan parempaan suuntaan menossa.”

Teräväinen on joukkueen sisäisessä pistepörssissä kahdeksantena. Kärkikaksikko Patrick Kane ja venäläinen Artemi Panarin on kaukana edessä, mutta kapteeni Jonathan Toews lähes samoissa pisteissä.

Vajaa puolet on kaudesta on takana, ja Teräväisellä on 27 ottelusta tehot 6+7. Kane johtaa koko liigan pistepörssiä tylyillä lukemilla 19+27=46.

Viime otteluissa Teräväinen on pelannut taas samassa ketjussa Marian Hossan ja Toewsin kanssa. Sama kolmikko aloitti kauden.

”Tuttu paikka. Pitää joka pelissä pystyä näyttämään parastaan”, Teräväinen sanoi. Hän joutui välillä kiertolaiseksi, kun ketjukaverit vaihtuivat.

”Varmaan joka jätkän kanssa olen pelannut, mutta se helpottaa, kun on tutummat pelaajat ympärillä. Tulee samanlaisia tilanteita otteluissa.”

Kovassa ottelu- ja matkusteluruuhkassa Teräväinen joutuu lujille.

”On pystyttävä parantamaan peliä ja yritettävä pitää se korkealla tasolla, ettei tule välipelejä. On pakko jaksaa ja huolehtia kropasta”, Teräväinen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?