Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suunnistusliitto aloittaa yt-neuvottelut

Urheilu
 
HS
Sami Kilpiö
Paimion Louna-Jukolassa viime kesänä rikottiin taas jättitapahtuman osallistujaennätys.
Paimion Louna-Jukolassa viime kesänä rikottiin taas jättitapahtuman osallistujaennätys. Kuva: Sami Kilpiö

Suunnistuksella menee Suomessa monella mittarilla hyvin, mutta Suunnistusliiton taloudessa se ei näy.

Liitto käynnistää hallituksensa päätöksellä yhteistoimintaneuvottelut, joilla tavoitellaan enintään 100 000 euron vuotuisia nettosäästöjä.

”Säästöt voivat sisältää sekä toiminta- että henkilöstömenojen karsimista”, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki sanoo tiedotteessa.

Ilomäen mukaan säästöt pyritään kohdistamaan siten, että Suunnistusliiton toiminnan kannalta keskeisimmät tehtävät eivät vaarannu.

”Neuvottelujen perusteena ovat ensisijaisesti Suunnistusliiton taloudellinen tilanne ja talouden kehittymisen näkymät tulevaisuudessa.”

Suunnistuksen suosio harrastuksena ja kuntoliikuntana on ollut viime vuosina selvässä kasvussa. Tämä on näkynyt niin lajin jättitapahtumassa Jukolan viestissä kuin seurojen eri puolilla maata järjestämillä iltarasteilla.

”Taustalla vaikuttaa suunnistuksen murros, jossa suunnistus on harrastuksena entistä suositumpaa, mutta kilpailijamäärät vähentyvät kuntosuunnistuksen kasvaessa”, Ilomäki sanoo viitaten kansallisiin kilpailuihin.

Liiton yt-menettelyissä huomioidaan myös suunnistuksen uusi strategia ”Suomi suunnistaa”. Neuvottelut kestävät tammikuun 2016 loppuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!