Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo Blues listaa saneeraushakemuksessaan syitä vaikeuksiinsa – viimeisin tilikausi 1,4 miljoonaa euroa tappiollinen

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Bluesin lippu poistui jäältä jääkiekkoliigan ottelun Blues–Sport jälkeen 17. marraskuuta 2015.
Bluesin lippu poistui jäältä jääkiekkoliigan ottelun Blues–Sport jälkeen 17. marraskuuta 2015. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Espoo Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy kertoo yrityssaneeraushakemuksessaan syitä taloudellisiin vaikeuksiinsa. Jääkiekko Espoo Oy jätti Espoon käräjäoikeuteen yrityssaneeraushakemuksen, joka on nyt julkista tietoa sen jälkeen, kun oikeus salasi osan asiakirjoista.

HS:n saamassa yrityssaneeraushakemuksessa Jääkiekko Espoo Oy (myöhemmin Blues) listaa useita talouteensa vaikuttaneita asioita, joita ovat yleinen talouden taantuma, kilpailu katsojista tv-palveluiden kanssa, Jokerien vetovoima, perättäiset tappiolliset tilikaudet ja pieleen mennyt taloushallinnon uudistus.

Bluesin mukaan markkinan heikkoutena on jääkiekkotuottojen entistä laajempi jakautuminen.

”Yhtenä tekijänä on internetin lisääntynyt käyttö otteluiden katsomiseen, ja internet-tuotteiden erittäin aggressiivinen hinnoittelu”, Blues mainitsee hakemuksessaan.

”Toki tv-tuotteesta on saatu korvaus, mutta vaikuttaa siltä, että tv-tuote on suotuisammassa nosteessa”, Blues lisää.

Hakemuksen mukaan yhtiön ensimmäinen tilikausi 2012–2013 oli 1,474 miljoonaa euroa tappiollinen. Seuraavakin pysyi tappiollisena 823 000 eurolla. Viimeisimmällä tilikaudella (2014–2015) tappiot kasvoivat. Liikevaihdoksi oli budjetoitu 5,6 miljoonaa euroa.

”Taloudellisen tilanteen rajusta muutoksesta johtuen liikevaihto laski kuitenkin 3,7 miljoonaan euroon, ja tulos oli noin 1,4 miljoonaa euroa tappiollinen. Alan luonteesta johtuen toimintaa ei voitu sovittaa laskeneeseen tuottotasoon, muun muassa henkilöstön sopimusrakenteen takia, joka ei salli irtisanomisia tai lomautuksia kesken kauden”, Blues kertoo saneeraushakemuksen lisälausumassa.

Bluesin tämän kauden välitilinpäätös on tappiollinen.

”Välitilinpäätös osoittaa tappiota noin 700 000 euroa, mikä johtuu toiminnan kausiluontoisuudesta, sillä merkittävin osa tuloista tulee tilikauden seitsemän viimeisen kuukauden aikana ja näistä on välitilinpäätöksessä mukana vain yksi kuukausi. Arvio koko tilikauden tuloksesta 2015–2016 on noin 500 000 euroa tappiollinen. Ennusteen mukaan tilikauden toinen puolisko on jo voitollinen”, Blues kertoo.

Yhtiö kertoo hakemuksessaan, millaisia säästöjä se on saamassa.

Pelaajabudjetti on muuttunut pelikaudelle. Pelaajabudjetti on arviolta 1,35 miljoonaa euroa (lähteneiden kallispalkkaisten pelaajien jälkeen). Loppukauden säästöt ovat sivukuluineen noin 200 000 euroa verrattuna budjettiin.”

Bluesin mukaan hallin vuokraa olisi saatu laskettua 500 000 eurosta 200 000 euroon. Yhtiön arvio lisärahoitustarpeesta on ”korkeintaan 200 000 euroa”.

”Lisäksi hakija tarvitsee arviolta 500 000 euroa käyttöpääomarahoitusta seuraavan tilikauden osalta. Kaikki tämä on tarkoitus hankkia osakepääomakorotuksella alkuvuoden aikana.”

Hakija on hankkinut viime viikolla 100000 euron lisärahoituksen ulkopuolisilta tahoilta. Hakijalla on kolmelta nykyiseltä osakkaalta sitoumukset, joiden arvo on yhteensä 250 000–300 000 euroa. Voimme tarvittaessa toimittaa näistä näyttöä 31. joulukuuta mennessä. Sitoumusten ehtona on, että hakija asetetaan saneeraukseen eli sitoumusten tarkoitus on turvata saneerausmenettelyn aikainen rahoitus”, yhtiö kertoo.

Yhtiön mukaan saneeraustoimilla ja toiminnan tehostamisella se kykenee parantamaan toiminnan kannattavuutta yhtiön vakavaraisuutta.

”Hakija uskoo vakaasti, että näillä suunnitelluilla tervehdyttämistoimilla yhtiön uhkaava maksukyvyttömyys on korjattavissa. Siten kannattavaa ja työllistävää liiketoimintaa ei kannata lopettaa hakijan maksuvaikeuksien johdosta”, yhtiö sanoo.

Yrityssaneeraushakemuksesta on salattu tämän kauden välitilinpäätös, budjetti, velkojaluettelot ja luettelo merkittävästä varallisuudesta.

Verohallinto jätti 11. marraskuuta Jääkiekko Espoo Oy:tä koskevan konkurssihakemuksen, ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö jätti samaa yhtiötä koskevan konkurssihakemuksen 16. marraskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?