Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pirteä SaiPa näpäytti Liigaa johtanutta IFK:ta

Urheilu
 
Huippuhetket: HIFK - SaiPa
Huippuhetket: HIFK - SaiPa
HIFK oli vaisuna kotiluolassaan Lappeenrannan SaiPaa vastaan. Ottelun käännekohtana oli Jussi Markkasen huikea torjunta, jonka jälkeen SaiPa siirtyi pian 2–0-johtoon. Ottelu päättyi vierasjoukkueen 3–1-voittoon.
HIFK1SaiPa3

Helsingin IFK:n ja Lappeenrannan SaiPan kohtaamisessa heiluivat viimeksi nyrkit ja veri lensi. Nyt ei tarvittu laastareita, kun SaiPa haki jääkiekkoliigan pisteet IFK:n fanien silmien alta.

SaiPa voitti 3–1 ja pelasi niin tarkasti ja huolellisesti, ettei kotijoukkue päässyt peliin mukaan kuin pieninä häilyvinä hetkinä.

Kultakypärä Chad Rau löi paluukiekosta SaiPalle avausmaalin Ville Husson nenän edestä. Halpa maali, kuului arvio IFK:n leiristä.

Entinen Bluesin pelaaja Matti Järvinen harhautti läpiajossaan Husson niin perusteellisesti, ettei IFK-vahdilla ollut muuta mahdollisuutta kuin katsella sivusta. Vähän halpa maali oli sekin, sanoivat ifk:laiset.

Puolustaja Lasse Lappalainen teki siniviivan tuntumasta 0–3 toisen erän puolivälissä. Alennusmyyntikoriin meni sekin osuma, jos kysyi stadilaisilta.

SaiPan puolella näkemys oli vähän erilainen.

”Erittäin hyvä vieraspeli. Olimme tylyjä ja pantiin paikoista kiekko sisään”, voittomaalin tehnyt SaiPan Matti Järvinen sanoi.

”IFK on ollut täällä hyvä, joten fiilikset ovat korkealla”, Järvinen totesi.

Liigan kärkipaikka vaihtui, kun IFK hävisi. Kärpät oli tappiolla Porissa, mutta voitti 3–1 ja nousi paalulle.

Alkoiko IFK:ta huimata Liigan johto, päävalmentaja Antti Törmänen?

”Ei siitä ole kyse. Meillä oli huono aamujää, ja yritimme sen jälkeen saada muutosta”, Törmänen viittasi koppipuheisiin ja hengennostatukseen.

”Ei me saatu parasta irti, ja he tekivät kolme maalia, aivan joutavia maaleja”, Törmänen valitteli.

Varsinkin Järvisen läpiajo oli oivallus.

Konkarivahti Jussi Markkanen, 40, huomasi IFK:n tekevän pelaajavaihtoa. Hän avasi pelin nopeasti Kalle Maalahdelle, joka jatkoi Järviselle. Tulos siirtyi saman tien valotaululle.

”Viime vuonna vein rystyllä ja nyt ajattelin tehdä toisenlaisen harhautuksen. Husso varmaan vähän odotti siirtoa rystylle”, Järvinen sanoi.

Roni Rekomaa
Saipan kultakypärä Chad Rau aloitti maalinteon HIFK:ta vastaan.
Saipan kultakypärä Chad Rau aloitti maalinteon HIFK:ta vastaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?