Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelicansin Juha Leimu mätti hattutempun 44 sekunnissa – 50 vuotta vanha entinen ennätys siirtyi historiaan

Urheilu
 
Leimu rikkoi yli 50 vuotta vanhan ennätyksen — hattutemppu 44 sekunnissa!
Leimu rikkoi yli 50 vuotta vanhan ennätyksen — hattutemppu 44 sekunnissa!
JYPin kaksi nopeaan tahtiin tullutta ulosajoa antoivat Pelicansille harvinaisen tilaisuuden. Näiden aikana lahtelaiset iskivätkin neljä maalia, mutta suurin ihme oli Juha Leimun hattutemppu. Se oli nimittäin Suomen pääsarjakiekon nopein hattutemppu. Vuonna 1961 asti ennätys on ollut 50 sekuntia, mutta nyt se on 44 sekuntia.

Pelicansin puolustaja Juha Leimu hyödynsi tiistaina ennätyksellisen tehokkaasti ylivoimatilanteen JYPiä vastaan ja iski 44 sekunnin aikana kiekon kolme kertaa maaliin. Se oli Suomen jääkiekon pääsarjahistorian nopein hattutemppu.

Edellinen ennätys ehti vanheta yli 50 vuotta. Sen teki Tampereen Kilpa-Veljien (sittemmin KooVee) keskushyökkääjä Erkki Suokko vuonna 1961. Aikaa kului silloin 50 sekuntia.

”Kyllä se ennätys rikkomatta jää. Tänä päivänä pelataan hyvin lyhyitä vaihtoja, 15–25 sekuntia. Kentälliset vaihdetaan maalin jälkeen, jotta hyvän olon tunne ei kostautuisi. On mahdoton kuvitella, että pelaaja kaksi maalia vajaan minuutin sisällä tehneenä kumartuisi vielä aloitukseen”, Suokko sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2011.

Leimu teki kolme maaliaan lyöntilaukauksilla siniviivan tuntumasta. Pelicans pelasi toisen erän lopulla kahden miehen ylivoimalla, kun JYPin pelaajilla oli menossa kaksi viiden minuutin jäähyä.

Leimun maaleilla Pelicans siirtyi 2–3-tappioasemasta 5–3-johtoon, mutta Topi Nättisen osuma sinetöi voiton jyväskyläläisille jatkoajalla.

Katso Liiga-kierroksen kohokohdat osoitteessa HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!