Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veikkausliigan liigalisensseistä on määrä tulla päätökset ensi maanantaina

Urheilu
 
Kaisa Rautaheimo HS
Päävalmentaja Shefki Kuqi nosti PK-35 Vantaan Veikkausliigaan tulevalle kaudelle nousukarsinnoista.
Päävalmentaja Shefki Kuqi nosti PK-35 Vantaan Veikkausliigaan tulevalle kaudelle nousukarsinnoista. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Jalkapallon Veikkausliigaseurat joutuvat odottamaan liigalisenssien kohtaloa vielä ensi viikonlopun yli. Liigalisensseistä on määrä tulla päätökset ensi maanantaina.

”Ensi maanantaina on liigalisenssikomitean kokous. Sen on tarkoitus olla päättävä kokous”, Palloliiton seuralisenssipäällikkö Mikko Aitkoski kertoo.

Ykkösen ja Naisten liigan lisenssejä ruvetaan käsittelemään huomisessa lisenssikomitean kokouksessa ensimmäisen kerran. Ykkösen ja Naisten liigan lisenssit myönnettäneen vasta tammikuun alussa.

Liigalisenssejä hakeneilla Veikkausliigan seuroilla ei tällä haavaa pitäisi olla suuria epäselvyyksiä. Helsingin Sanomien tietojen mukaan yhdellä seuralla on riita-asia palkkasaatavista entisen työntekijänsä kanssa. Aitkoski on tietoinen yhdestä tapauksesta.

”Meillä on tieto yhdestä riidasta. Tiedämme, mikä on riidan mittaluokka”, Aitkoski kertoo.

Riita-asia ei kuitenkaan haittaa liigalisenssin myöntämistä, sillä lisenssiä hakeneiden seurojen on pitänyt todistaa, ettei niillä ole ollut 31. lokakuuta mennessä erääntyneitä, selviä ja riidattomia velkoja.

HS:n tietojen mukaan liigalisenssikomitea on aiempina vuosina pyytänyt henkilötakauksia, joidenkin seurojen edustajilta liigalisenssin saamiseksi. Takauksien pyytäminen on tälläkin kertaa mahdollista, jos lisenssikomitea katsoo menettelyn tarpeelliseksi. Henkilötakauksen tekijä takaa, että seura pystyy viemään kauden läpi.

Veikkausliigasta pudonneilta FC KTP:ltä ja FF Jarolta on pyydetty liigalisenssihakemukset täydennysmenettelyä varten, mikäli jokin Veikkausliigapaikkaan oikeutettu seura ei saisi liigalisenssiä.

Ykkösen nousukarsinnoissa rannalle jääneiltä FC Hongalta ja Klubi-04:ltä on pyydetty lisenssihakemukset Ykkösen täydennysmenettelyä varten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!