Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jarno Parikka palaa Klubiin – ”Arvostan, että HJK haluaa antaa minulle mahdollisuuden”

Hyökkäyspään pelaajapulasta kärsivä HJK on tehnyt yhden vuoden mittaisen sopimuksen luokanopettajaksi opiskelleen entisen pelaajansa kanssa.

Urheilu
 
Markku Niskanen HS
HJK:n Jarno Parikka (oik.) ja VPS:n Antti Uimaniemi Sonera Stadionilla 21. syyskuuta 2011.
HJK:n Jarno Parikka (oik.) ja VPS:n Antti Uimaniemi Sonera Stadionilla 21. syyskuuta 2011. Kuva: Markku Niskanen HS

Ensi kauden joukkuettaan rakentava HJK on tehnyt yhden vuoden sopimuksen entisen pelaajansa Jarno Parikan, 29, kanssa.

Parikan sopimusta voi pitää hyvällä syyllä suurena yllätyksenä, sillä Parikka ei pelannut lainkaan viime kaudella Veikkausliigassa. Parikan edellinen Veikkausliigapeli on 8. elokuuta 2014 VPS:n joukkueessa. Sen jälkeen hän on ollut koko ajan loukkaantuneena.

Parikan polvivaivat alkoivat kaudella 2013, kun hän loukkaantui silloin heinäkuussa pelatussa Jaro-ottelussa. Pääpallotilanne päättyi vasemman polven eturistisiteen katkeamiseen. Seuraavalla kaudella polvivamma uusiutui, ja polvi on leikattu kahdesti.

”Niistä olisi nyt tarkoitus toipua ja päästä pelikuntoon”, Parikka sanoi HS:lle puhelimitse keskiviikkona.

Parikan mukaan polvi on nyt kunnossa.

”Se tuntuu hyvältä. Nyt näen, miten se kestää kovempaa jalkapallorasitusta”, Parikka sanoi.

Parikka on hyvillään HJK:n sopimuksesta.

”Se on iso ja tärkeä asia minulle. Upea fiilis kaikin puolin itselläni. Pääsen tuttuun ja tärkeään seuraan. Arvostan, että HJK haluaa antaa minulle mahdollisuuden”, Parikka sanoi.

Aiempina HJK-vuosinaan Parikka oli kannattajien suosikkipelaajia. Parikan mukaan hän on saanut paljon positiivisia viestejä HJK:n julkistettua hänen sopimuksensa.

”Se tuntuu hyvältä. Kiva juttu, että olen saanut noin positiivisen vastaanoton. Se tuntuu myös erityisen hyvältä”, Parikka sanoi.

Parikka on käyttänyt hyödyksi pitkät loukkaantumisjaksot. Hän kertoi opiskelleensa Helsingin yliopistossa luokanopettajaksi. Opinnot menevät nyt tauolle, kun harjoittelu HJK:ssa alkaa.

”Jos en pysty täysillä pelaamaan ja harjoittelemaan, sitten tämä ei ole oikea paikka ja sarja minulle. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, ja siihen täytyy vastata. Haluan tietenkin menestyä joukkueen kanssa. Lähden tähän mukaan sataprosenttisesti. Tämä hieno haaste ja mahdollisuus”, Parikka sanoi.

HJK:n urheilutoimenjohtajan Tuomo Saarnion mukaan Parikka oli HJK:n joukkueen tämänhetkiseen tilanteeseen sopiva pelaaja.

”Meillä ei ole ratkennut neuvottelut hyökkääjien kanssa. Meillä on vielä auki hyökkäyspään pelaajia pari kolme. Joukkueen kokonaisuuden ja harjoitusten kannalta hyvä hankinta. Hän on perusklubilainen pelaaja, jota ei ole vaikea ottaa harjoituksiin”, Tuomo Saarnio kertoi puhelimitse HS:lle.

Saarnion mukaan Parikan hankinnassa on vähän riskejä HJK:lle.

Onko sopimus jotenkin ehdollinen?

”En kommentoi sopimuksen yksityiskohtia sen enempää”, Saarnio sanoi.

Parikka pelasi HJK:ssa kausilla 2006–2011, jolloin hän voitti kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta kausilla 2009–2011.

Parikka on pelannut Veikkausliigaotteluita urallaan 173, joissa hän on tehnyt maaleja 35. Parhaalla HJK-kaudellaan hyökkääjä viimeisteli yhdeksän maalia 22 ottelussa.

HJK:n mukaan polvivaivoista kärsineen Parikan polven kunto käydään tarkasti läpi ennen kauden alkua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!