Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi penkkiurheilu ei kiinnosta naisia? ”Liikun ja teen mieluummin itse kuin katselen muiden tekemisiä”

Urheilu
 
Benjamin Suomela HS
Jalkapallo kiinnostaa etenkin nuoria miehiä, mutta ei niinkään naisia. Teemu Pukki huijasi Kreikan puolustuksessa Lukas Vyntran 11. lokakuuta 2014 Olympiastadionilla pelatussa ottelussa.
Jalkapallo kiinnostaa etenkin nuoria miehiä, mutta ei niinkään naisia. Teemu Pukki huijasi Kreikan puolustuksessa Lukas Vyntran 11. lokakuuta 2014 Olympiastadionilla pelatussa ottelussa. Kuva: Benjamin Suomela HS

Tv:n katselua mittaavan Finnpanelin tilastojen mukaan urheilulähetykset kiinnostavat miehiä huomattavasti enemmän kuin naisia.

Jääkiekkoleijonien pelit arvoturnauksessa kiinnostavat niin miehiä kuin naisia oikeastaan kaikissa ikäryhmissä. Myös hiihdon arvokisat kiinnostivat naisia, joskin selvästi vähemmän kuin miehiä.

Kansainvälinen jalkapalloilun kuten Mestarien liigan otteluissa korostuu taas nuorten miesten osuus. Muuten penkkiurheilu on ainakin suosituimpien tv-lajien perusteella voittopuolisesti miesten puuhaa.

Liikuntasosiologian professori Hannu Itkonen pitää yhtenä syynä naisten vähäisemmälle kiinnostukselle penkkiurheiluun sitä, että urheilun seuraaminen sopii huonosti heidän aikatauluihinsa. Naisilla ei myöskään ole yhtä paljon yhteisiä kokemuksia kilpaurheilusta kuin miehillä.

Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman kertoi kanavan saaneen syksyn aikana ilahduttavasti uusia naiskatsojia. Hänen mukaansa Yle pyrkii hankkimaan naisia kiinnostavia urheiluoikeuksia ja tekemään sellaisia lähetyksiä, jotka kiinnostaisivat myös naisia.

HS:n lukijoilla on monia vastauksia siihen miksi penkkiurheilu ei kiehdo naisia. Tässä muutamia Twitter-keskustelusta poimittuja näkemyksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!