Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovan onnen Victor Malmström loukkasi taas pahasti polvensa: ”Kuntoutuspuoli on minulla hanskassa”

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Victor Malmström ehti kilpailla alkukaudella vain viisi kertaa. Maailmancupissa kertyi kolme ulosajoa.
Victor Malmström ehti kilpailla alkukaudella vain viisi kertaa. Maailmancupissa kertyi kolme ulosajoa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Viisi vuotta sitten kauniaislainen nuori alppihiihtäjä Victor Malmström oli ikäisissään maailman kakkonen sekä pujottelussa että suurpujottelussa.

Sen jälkeen loukkaantumiset ovat hidastaneet helsinkiläistyneen Malmströmin kehitystä. Nyt hänellä on turhankin paljon kokemusta polven kuntouttamisesta.

Pian sitä karttuu lisää, sillä 24-vuotias Malmström loukkasi tiistaina jälleen pahasti polvensa.

Haaveri tapahtui Italian Pfeldersissä maajoukkueen suurpujotteluharjoituksissa. Malmströmin oikean polven eturistiside meni poikki harjoitusrinteessä käännöksen yhteydessä.

”Käännöksessä se meni. Vaikea sanoin kuvailla, mitä tarkalleen kävi. Harvinainen rikkoutuma, jossa polven eturistiside ei kestänyt”, kommentoi Malmström tiedotteessa.

Kauden alla Malmström totesi, että hänellä oli ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen takana kesä ilman leikkausta.

Nyt Malströmin polvi operoitiin jo tiistai-iltana Innsbruckissa. Kirurgi Christian Hoserin mukaan operaatio sujui odotetusti.

”Positiivinen asia tässä on, että kuntoutuspuoli minulla on hanskassa, ja tiedän siihen reseptin. Omat suunnitelmat ovat aika selkeät, että nyt kaksi viikkoa mennään kepeillä, ja sen jälkeen aloitetaan kuntoutus. Ensi vuosi on MM-vuosi, joten siellä nähdään”, jatkoi Malmström

Horserin mukaan Malmströmn voi aloittaa viiden viikon päästä pyöräilyn.

Suomeen Malmström saapuu torstaina, minkä jälkeen polven tilannetta katsotaan aiemmin pitkään maajoukkueen lääkärinä toimineen ortopedi Eero Hyvärisen kanssa.

”Kyseessä on eturistisidevamma. Tämä kausi Victorilla on valitettavasti ohi. Kyseessä on paha polvivamma, mutta en näe estettä rinteisiin paluulle, kun kuntoutus tehdään kunnolla. Näen, että leikkaus on 30 prosenttia ja kuntoutus on 70 prosenttia toipumisesta, ja paranemismahdollisuudet ovat hyvät”, ortopedi Hyvärinen tähdensi.

Maailmancupissa Malmström on startannut 21 kertaa ilman pistesijoituksia. Sen sijaan kakkostasolla eli Euroopan cupissa hän on voittanut kerran ja ollu kahdesti kakkonen.

Nuorten MM-kisoissa hän sijoittui parhaimmillaan viidenneksi vuonna 2010.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!