Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tali menestyi huonosti golfkenttien rankingissa

”Eihän niitä tuloksia ollut kiva lukea, se on selvä. Se oli totta kai iso pettymys”, Helsingin Golfklubin puheenjohtaja Lauri Gulin sanoo.

Urheilu
 
Harri Vaskimo
Talin kenttä on ollut monien kansainvälisten golfkilpailujen areena. Syksyllä ammattilaiseksi siirtynyt Lauri Ruuska (oik.) voitti elokuussa 2014 Talissa Suomen avoimen amatöörimestaruuden ja sai ensimmäiset onnittelut Itävallan Lukas Lipoldilta.
Talin kenttä on ollut monien kansainvälisten golfkilpailujen areena. Syksyllä ammattilaiseksi siirtynyt Lauri Ruuska (oik.) voitti elokuussa 2014 Talissa Suomen avoimen amatöörimestaruuden ja sai ensimmäiset onnittelut Itävallan Lukas Lipoldilta. Kuva: Harri Vaskimo
Fakta

Parhaat kentät 2015

1. Vanajanlinna

2. Viipurin Golf, Etelä-Saimaa

3. Ålands Golfklubb, Slottsbanan

4. Ålands Golfklubb, Kungsbanan

5. Kytäjä, South East

 Lähde: Golflehti

Suomen vanhin golfseura Helsingin Golfklubi (HGK) sai marraskuussa huojentavan tiedon, kun Helsingin kaupunkisuunnittelulautalunta pääsi sopuun kentän tulevaisuudesta.

Näillä näkymin HGK:n isännöimä Talin golfkenttä säilyy nykyisellään eikä joudu väistymään tai supistumaan asuntorakentamisen tieltä.

Joulukuun alussa Taliin tuli kuitenkin räntää tupaan, kun Golflehti julkisti laajan kenttärankinginsa.

Tali on maan tunnetuimpia kenttiä, mutta silti se päätyi sijalle 128, kun listalla oli 143 kenttää.

Helsingin (3), Espoon (8) ja Vantaan (3) alueella sijaitsevien kenttien vertailussa Talin taakse jäivät vain Paloheinä ja Hiekkaharju, jotka eivät ole 18-reikäisiä kenttiä.

”Eihän niitä tuloksia ollut kiva lukea, se on selvä. Se oli totta kai iso pettymys”, sanoo Helsingin Golfklubin puheenjohtaja Lauri Gulin.

Gulinin mielestä kenttärankingin tulosta ei voi kyseenalaistaa, koska se perustuu yli 8 000 harrastajan vastauksiin.

Artikkeliin liittyvät

”Kyseessä on tosiasia, jolta ei kannata ummistaa silmiään. Suurin syy tulokseen on meistä vallitseva mielikuva. Se on negatiivinen ja osin itse aiheutettu”, Gulin pelkistää.

Talista ulkopuolisille syntyvä mielikuva ei kuitenkaan vastaa Gulinin mielestä nykytilannetta.

”Edelleen luullaan, että me olemme suljettu klubi. Meillä lähtöajat on varattu omille jäsenille maanantaista torstaihin klo 14–18 eli 16 tuntia viikossa. Kaikkina muina aikoina olemme avoinna vieraspelaajille, muun muassa siis kaikki viikonloput.”

Toinen syy negatiiviseen mielikuvaan on Gulinin mielestä se, että HGK:n jäsenyyttä joutui takavuosina jonottamaan jopa kymmenen vuotta.

”Jono on putsattu aikaa sitten. Esimerkiksi kaikki jäsenyyttä vuodelle 2016 hakeneet ovat saaneet ilmoituksen jäseneksi hyväksymisestä.”

Mielikuvaongelman lisäksi Gulin myöntää, että Suomen vanhin golfkenttä Talissa kaipaa tuunaamista.

”Sitä varten on jo olemassa master plan.”

Kentän remontointia ei kuitenkaan aloiteta, ennen kuin Helsingin kaupunginvaltuusto on antanut lopullisen päätöksensä yleiskaavasta.

Se tapahtuu Gulinin mukaan todennäköisesti vasta ensi syksynä.

HGK:n vuokrasopimus kaupungin kanssa ulottuu vuoteen 2034.

Golflehden kenttärankingissa yli puolet pääkaupunkiseudun kentistä sijoittui viimeiseen kolmannekseen.

Parhaiten menestyivät Bodominjärven tuntumassa Espoossa sijaitsevat Master Golfin kentät (sijat 35 ja 42). Seuraavaksi paras oli Vuosaari (68:s).

”Lähiseudun kentät pärjäsivät yllättävän huonosti. Tutkimus on herättänyt paljon keskustelua. Se tehtiin mielenkiintoisella tavalla, eikä voi sanoa, että se olisi tehty väärin”, Gulin sanoo.

Suomen ykköskentäksi rankattiin aiemminkin hyvin menestynyt Hämeenlinnassa sijaitseva Vanajanlinna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!