Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon ottelussa nähtiin dramaattinen loppu

Bluesin 19-vuotias maalivahti Samuli Rasilainen kesti tulikasteensa hyvin.

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Maalivahti Samuli Rasilainen pääsi viideksi minuutiksi tositoimiin ensimmäisessä liigapelissään. Jere Seppälä (oik.) puolusti maalin edustalla.
Maalivahti Samuli Rasilainen pääsi viideksi minuutiksi tositoimiin ensimmäisessä liigapelissään. Jere Seppälä (oik.) puolusti maalin edustalla. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Blues–Ässät 3–2

Blues sätkii sitkeästi jääkiekkoliigassa. Espoolaiset panivat kroppaa likoon ja löivät Metro-areenassa Porin Ässät 3–2 (1–2, 2–0, 0–0).

Blues riemastutti 3 521 hengen katsomoa toisessa erässä. Liigan surkein ylivoimajoukkue teki kaksi ylivoimamaalia ja päätöserään lähdettiin espoolaisjohdossa 3–2.

Lisämaaleja ei nähty, vaikka Blues pelasi viimeiset viisi minuuttia alivoimaa. Syy oli maalivahti Christian Engstrandin saama keihästysjäähy.

Engstrand joutui suoraan suihkuun. Hänen paikkansa otti Samuli Rasilainen, joka sai samalla liigakasteen. Rasilainen, 19, tuuraa nuorten MM-ryhmään valittua Kaapo Kähköstä.

”Ei tuntunut missään. Jätkät käskivät nauttia ja lupasivat auttaa”, kertoi Kärppä-lähtöinen Rasilainen, joka pelaa neljättä kauttaan Espoossa.

Bluesin maalihai oli 1–0- ja 2–2-osumat tehnyt Peter Tiivola. Viime kaudella Tiivola kokosi 49 ottelussa pisteet 0+5.

Ässiltä puuttui Tapio Sammalkangas. Kärpät on vienyt puolustajan tiistaisen Ivan Humliin kohdistuneen taklauksen kurinpitäjän käsittelyyn.

Keskiviikon ottelu oli päävalmentajille poikkeava kaksinkamppailu. Bluesin Jyrki Ahon, 41, on uutisoitu ottavan ensi kaudella Pekka Rautakallion, 62, paikan Ässissä.

Rautakallio purki tuntojaan ottelun jälkeen. Hänen mielestään valmentajaspekulaatiot ovat olleet merkittävä häiriötekijä Ässien peliin.

”Vaikutus näkyy pukukopissa ja jäällä. Taito ja tekeminen eivät katoa yhdessä tai kahdessa pelissä”, manasi Rautakallio.

”Ajatukset ja tekemisen energia kohdistuvat väärään suuntaan.”

Aho ei kommentoinut Rautakallion purkausta. Hän puhui ottelusta ja totesi, että ”taistelu on Bluesin pelin kivijalka”.

Bluesin alkukauden pelaajista seitsemän kovapalkkaista on vaihtanut maisemaa. Velkaantuneen seuran tilanne on yhä tukala, ja pelaajasiirrot saattavat jatkua. Ruotsista on käyty katsastamassa espoolaisten nuoria kykyjä, etunenässä puolustaja Otso Rantakaria. Keskiviikkona katsomossa istui mm. KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

Espooseen tulopuolella ovat Eetu-Ville Arkiomaa (HPK), Kalle Moisio (TuTo) ja Nico Friman (Vantaa). Triolla on liigakokemusta lähes 100 ottelusta. Arkiomaa ja Friman saivat keskiviikkona syöttöpinnan.

”Asiat aloitettiin tietyllä tavalla alusta. Meille tuli miehiä, jotka haluavat taistella ja yrittää”, sanoi Aho. ”He pyrkivät oppimaan ja ovat innoissaan saadessaan vastuuta.”

Aho ja Rautakallio aloittivat valmennustyöt espoolaisen junnukiekon parissa. Valmentajana Aholla on kovemmat meriitit: liigamestaruus JYP:ssä 2012 ja pronssia 2013. Aho ja Rautakallio ovat ex-puolustajia. Aho pelasi kakkosdivaria ja Rautakallio NHL:ää tähdistöottelua myöten.

Ässien pitkäaikaispotilas Matti Kuparinen, 31, aloittelee kauttaan. Kaksi edelliskautta HIFK:ta edustaneen porilaisen puolen vuoden tauon syy oli kesällä pohkeessa havaittu veritulppa.

Täysipainoiseen joukkueharjoitteluun Kuparinen on osallistunut joulukuun alusta. Keskiviikon ottelu oli sentterille 12 päivässä kauden neljäs, joista pisteitä on tullut 0+1.

Katso Liigan kierroksen kohokohdat osoitteessa hs.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!