Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bostonin Tuukka Rask karisti alkukauden vaikeudet – nollapeli Pittsburghia vastaan

Rask siirtyi NHL-liigan maalivahtitilastossa nollapelien kärkeen.

Urheilu
 
Greg M. Cooper USA TODAY
Bostonin maalivahti Tuukka Rask torjui Pittsburgh Penguinsin Phil Kesselin (81) laukauksen puolustaja Kevan Millerin (86) avustamana 16. joulukuuta 2015.
Bostonin maalivahti Tuukka Rask torjui Pittsburgh Penguinsin Phil Kesselin (81) laukauksen puolustaja Kevan Millerin (86) avustamana 16. joulukuuta 2015. Kuva: Greg M. Cooper USA TODAY

Jääkiekon NHL-liigassa Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Raskin alkukauden tilastot olivat hänet harvinaiset. Tavallisesti vakuuttavasti torjuva Rask päästi liikaa maaleja.

Vuonna 2014 NHL-liigan parhaan maalivahdin Vezina-palkinnon saanut Rask aloitti kauden yhdellä voitolla viidestä ottelusta ja päästi 22 maalia. Raskin torjuntaprosentti oli 85. Bostonin organisaatiossa vuodesta 2007 pelanneen Raskin etuna oli valmennusjohdon luottamus. Rask sai pitää paikkansa maalilla, ja sen lisäksi hän rupesi tekemään ylimääräistä työtä ongelmien selättämiseksi.

NHL-insiderin mukaan Rask rupesi tekemään ylimääräisiä harjoituksia maalivahtivalmentaja Bob Essensan kanssa ja tutki maalivahtityöskentelyään videoilta.

Ottelu Arizona Coyotesia vastaan 27. lokakuuta osoittautui käänteentekeväksi. Rask nollasi Arizonan Bostonin 6–0-voitossa. Sen jälkeen Rask on pelannut jälleen korkeimmalla tasolla, kuten NHL-liigan maalivahtieliittiin kuuluvan pelaajan pitääkin.

Bostonin muuttunut pelitapa tuotti aluksi vaikeuksia sekä Raskille että Bostonin puolustukselle. Bostonin päävalmentaja Claude Julien halusi nopeampaa peliä, johon pelaajien oli aluksi vaikeuksia sopeutua.

”Heikko puolustuspelimme vaikutti myös peliini. Kun minä pelasin heikosti, se vaikutti entistä enemmän koko joukkueen suoritukseen”, Rask kertoi NHL.comin haastattelussa.

Kun Rask ja puolustus paransivat yhteistyötään, rupesi joukkue näyttämään taas paremmalta. Keskiviikkoillan Pittsburgh-ottelun jälkeen Bostonilla on 17 voittoa, 9 tappiota ja 4 jatkoaikatappiota.

Nollapelien kärjessä

Rask nollasi Bostonin 3–0-voitossa Pittsburghin ja siirtyi NHL:n maalivahtien nollapelitilaston jaetulle ykkössijalle. Ottelu oli Raskin NHL-uran 30:s nollapeli. Kolme muuta maalivahtia (Chicagon Corey Crawford, St. Louisin Jake Allen, Minnesotan Devan Dubnyk ) ovat pelanneet niin ikään neljä nollapeliä tällä kaudella.

Raskin koko kauden saldo on nyt 12 voittoa ja seitsemän tappiota, ja hänen torjuntaprosenttinsa on 91,7. Neljässä viimeisimmässä pelissään hän on päästänyt vain kaksi maalia.

”Tuukka on ollut sellainen, johon olemme tottuneet. Hän on ollut vakuuttava ja hyvä. Hän sai pelinsä kuntoon, hänellä on itseluottamusta, ja hän antaa meille mahdollisuuden voittaa”, Bostonin päävalmentaja Claude Julien sanoi NHL.comin mukaan taannoisen voiton jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!