Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin: Blatter on kunnioitettu henkilö, joka ansaitsee Nobelin

Venäjän presidentti puolusti vuotuisessa puheessaan toimitsijakieltoon asetettua kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtajaa.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Venäjän presidentti Vladimir Putin kehui torstaina hyvää ystäväänsä Fifan väistyvää puheenjohtajaa Sepp Blatteria.
Venäjän presidentti Vladimir Putin kehui torstaina hyvää ystäväänsä Fifan väistyvää puheenjohtajaa Sepp Blatteria. Kuva: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina puheessaan, että toimitsijakiellossa oleva Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter on hyvin kunnioitettu henkilö, joka ansaitsisi saada Nobelin rauhanpalkinnon.

Kansainvälinen jalkapalloliitto on keskellä historiansa pahinta korruptioskandaalia, ja Blatter on hyllytetty tehtävistään korruptiotutkinnan ajaksi. Blatter kiistää syyllistyneensä mihinkään väärinkäytöksiin.

Yhdysvaltain syyttäjäviranomaiset ovat asettaneet syytteeseen 41 henkilöä ja oikeustoimihenkilöä, joihin lukeutuu maanosien jalkapalloliittojen johtajia korruptioskandaalissa, johon liittyy yli 180 miljoonan euron lahjukset arvoturnausten markkinointioikeuksiin liittyen.

”Yhdelläkään maalla ei ole oikeutta ulottaa lainsäädäntöään muihin maihin, puhumattakaan kansainvälisiin järjestöihin”, Vladimir Putin sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan vuotuisessa lehdistötilaisuudessaan.

”Tämä ei tarkoita, etteikö korruptiota vastaan pitäisi taistella. Mutta tämä käytäntö, jossa eri puolilla maailmaa otetaan kiinni vieraiden maiden kansalaisia ja raahataan heidät kuulusteltaviksi ja syytetyksi, on väärin”, Putin sanoi.

Putin ylisti Blatteria

”Tutkinnan täytyy todistaa, onko Fifassa korruptiota. Mitä tulee Blatteriin, hän on erittäin kunnioitettu henkilö, joka on tehnyt paljon maailman jalkapalloilun kehittämiseksi”, Putin sanoi.

”Hän on aina kohdellut jalkapalloa yhteistoiminnan keinona maiden ja ihmisten välillä, ei vain urheiluna. Hänen pitäisi saada Nobelin rauhanpalkinto”, Putin sanoi.

Korruptioskandaalissa on epäilty, että lahjukset vaikuttivat Fifan päätökseen myöntää vuoden 2018 MM-turnaus Venäjälle. Putin hyökkäsi kriitikoita vastaan.

”Tiedämme varmasti, että saimme MM-turnauksen rehellisellä kamppailulla”, Venäjän presidentti sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!