Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonille voitto Prahassa, maalintekijät joukkueen ääripäistä

Urheilu
 
Michal Kamaryt / Reuters
Olli Palola avasi Leijonien maalitilin survomalla kiekon maaliin.
Olli Palola avasi Leijonien maalitilin survomalla kiekon maaliin. Kuva: Michal Kamaryt / Reuters
Tšekki–Suomi 0–3

Suomen jääkiekkomaajoukkue haki 3–0-vierasvoiton Tšekistä, kun Moskovan Euro Hockety tourin turnaus käynnistyi Prahassa.

Ruotsilla meni vähintään yhtä kovaa, kun naulasi Moskovassa taululle luvut 4–1 Venäjää vastaan, jolle oma turnaus ollut yleensä yksi kauden kohokohdista.

”Kyllä me pysyttiin sotasuunnitelmassa. Eka kymppi oli vaikea, mutta toisessa otettiin ohjat. Jaksettiin pelata omaa peliä”, päävalmentaja Kari Jalonen sanoi Ylen haastattelussa.

Isäntäjoukkue Tšekki jäi osattomaksi Prahan areenassa, kun Harri Säteri pelasi huippupelin ja erikoinen kaksikko teki Leijonien maalit. Ensimmäisen survoi Olli Palola vastustajan maalin edestä ja toisen laukoi puolustaja Markus Nutivaara kliinisen tarkasti etukulmasta.

Joonas Enlund laukoi loppuluvut 0–3, kun kotijoukkue pelasi ilman maalivahtia. Tšekki otti maalivahdin pois lähes kolme minuuttia ennen loppua ja Enlund teki ajassa 57.27.

Palola on periaatteessa maalintekijä, tai sitä hän oli kotimaan Liigassa. Venäjällä on vähän vaikeampaa. Palola pelaa KHL:ää Vitjazissa, mutta kauteen mahtuu vain yksi maali.

Nutivaara on nouseva pelaaja Kärpistä, ja hän pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa. Hyvällä nousullaan hän rakensi itse maalipaikkansa käyttämällä kiekkoa Ilari Filppulalla.

”Kyllä se hyvältä tuntui”, Palola sanoi maalinsa jälkeen Ylen haastattelussa. ”En muistanutkaan kuinka hienoa se maalinteko on.”

Maalintekijöille jopa yksikin onnistuminen voi avata umpisolmun.

Suomella pelasi ensikertalaisia Tšekkiä vastaan, ja he kaikki tulivat vahvasti esille. Artturi Lehkonen oli rakentamassa maskia Palolan maalissa. Joonas Nättinen alusti tuon osuman. Hän oli myös debytantti Lehkosen tapaan. Koko ketju oli ottelun paras.

”Se pelirohkeus, jota pojilta pyydettiin, oli sitä mitä saatiin”, Jalonen sanoi Ylelle.

Leijonat matkustaa perjantaina Moskovaan, jossa Venäjä tulee vastaan lauantaina ja Ruotsi sunnuntaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!