Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mourinhon potkuista käynnistyi huhumylly: ”Hän ei ole tulossa Madridiin”

Urheilu
 
Andrew Yates / Reuters
Minkä seuran vaihtopenkillä José Mourinho elämöi seuraavaksi?
Minkä seuran vaihtopenkillä José Mourinho elämöi seuraavaksi? Kuva: Andrew Yates / Reuters

Chelseasta potkut saanut José Mourinho on edelleen yksi jalkapallomaailman halutuimmista valmentajista. Karismaattisen portugalilaisen seuraavaa osoitetta spekuloidaan kansainvälisessä mediassa ahkerasti.

Mourinho sai surkean alkukauden päätteeksi potkut torstaina. Näillä näkymin kokenut hollantilaisvalmentaja Guus Hiddink luotsaa Chelseaa loppukauden ajan. Lehtitietojen mukaan Hiddinkin pesti ei jatkuisi ensi kaudella.

Englannin Valioliigan häntäpäähän jumittuneen Chelsean ratkaisu laukaisi huhumyllyn, joka tuskin päättyy ennen ensi kesää. Jalkapallon huippuseurojen valmennuspaikoista aletaan käydä valtavaa tuolileikkiä.

Guardian listasi heti torstaina viisi suosikkia Chelsean seuraavaksi manageriksi. Lehden mukaan Atlético Madridin Diego Simeone, Bayern Münchenin Josep Guardiola, entinen Chelsea-luotsi Carlo Ancelotti, Italian maajoukkuevalmentaja Antonio Conte sekä Venäjän maajoukkuevalmentaja Leonid Slutsky ovat vahvoilla Mourinhon seuraajaksi.

Oman soppansa valmentajarulettiin tuovat Englannin Valioliigan manchesterilaisseurat City ja United. Kumpikaan joukkueista ei ole virallisesti ilmoittanut vaihtavansa manageria, mutta sekä Manuel Pellegrinin että Louis van Gaalin tulevaisuus on vaakalaudalla.

Bayernissä loistotyötä tehneen Guardiolan huhutaan suuntaavaan Englantiin ensi kaudeksi. Guardiolaa on viime päivinä viety Manchester Unitediin, mutta brittimedia on ehtinyt jo spekuloida sillä, että Mourinho veisi paikan Guardiolan nenän edestä. Siinä tapauksessa Chelsea voisi olla Guardiolalle todennäköinen osoite.

Mourinhon kohdalla myös paluu Madridiin nousi heti potkujen jälkeen esille. Real Madridin nykyinen luotsi Rafael Benitez on ollut oikeastaan koko syksyn potkuhuhujen kohteena. Mourinho valmensi Realia vuosina 2010–13.

”Kukaan ei voi ennustaa tulevaa, mutta juuri nyt hän ei ole tulossa Madridiin”, Realin puheenjohtaja Florentino Perez sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Meillä on hyviä muistoja Mourinhosta, hän nosti tasoamme paljon. Se ei ollut synkkä jakso ja hänen kanssaan palasimme tasolle, jolle kuulumme.”

Perez antoi täyden tukensa Benitezille ja uskoi, että Realin ongelmat ratkeavat nykyisen valmennusjohdon konsteilla.

Ei Real ehkä heti ole Mourinhoa hankkimassa takaisin, mutta mikäli kurssi ei käänny, seuran valmentaja vaihtuu viimeistään ensi kesänä. Silloin Perezin mielipide saattaa olla toisenlainen.

BBC listasi todennäköisemmät skenaariot Mourinhon tulevasta työpaikasta. ManUn ja Realin lisäksi vaihtoehdoiksi nostettiin Bayern München ja Englannin maajoukkue.

Etenkin maajoukkuevalmentaminen olisi Mourinholta yllättävä veto, sillä vielä muutama vuosi sitten hän sanoi, ettei hänen luonteensa sopisi maajoukkueeseen. Mourinho haluaa olla pelaajiensa kanssa tekemisissä joka päivä.

Siirtyminen Bayerniin olisi Mourinholta siinä mielessä looginen vaihtoehto, ettei hän ole vielä valmentanut Saksassa. Mourinho on menestynyt muissa suurliigoissa Espanjassa, Italiassa ja Englannissa, mutta Bundesliiga olisi hänelle uusi aluevaltaus.

BBC:n mukaan Carlo Ancelotti on kuitenkin vahvin ehdokas Bayernin seuraavaksi valmentajaksi.

Menee Mourinho mihin tahansa, potkujen jälkeen käynnistynyt huhumylly osoittaa, että Mourinho on ainakin julkisuuden määrän perusteella itse antamansa lempinimen (The Special One) arvoinen.

Juttua tarkennettu: Guus Hiddinkin sopimusta Chelseaan pidetään brittimediassa varmana, mutta sitä ei ole virallistettu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!