Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tyrväinen lähtee Ruotsiin – haukkui IS:lle Ilveksen seurajohdon

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Antti Tyrväinen
Antti Tyrväinen Kuva: Vesa Koivunen

Tampereen Ilves tiedotti perjantaina, että hyökkääjä Antti Tyrväinen jättää seuran. Tyrväisen uusi osoite on Ruotsin pääsarjassa pelaava Färjestad.

Aloite sopimuksen purkamisesta tuli Tyrväiseltä itseltään.

”Ilves ei olisi halunnut purkaa sopimusta. Nyt kun Tyrväisen pelikielto on kärsitty, odotimme pelaajan palaamista kokoonpanoon. Pelaajapulamme on loukkaantumisten takia kova ja pelaajan lähtö juuri nyt on todella huono asia”, Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja kommentoi tiedotteessa.

Tapauksen taustalla on Tyrväisen marraskuussa saama yhdeksän ottelun pelikielto, jonka hän sai taklattuaan Tapparan Kristian Kuuselaa päähän.

Tyrväinen sai pelikiellon lisäksi noin 15 000 euron sakot. Ilves pidätti summan pelaajan palkasta. Tyrväinen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että olisi toivonut seuran maksavan osan sakkosummasta.

”Ilves maksoi sakon, mutta rahat otettiin pois palkastani. En tarkoita, että Ilveksen olisi pitänyt maksaa koko kakku, mutta joku vastaantulo olisi ollut hieno ja kunniakas ele. Heidän toimintansa ei kuulu niihin arvoihin, joihin minut on kasvatettu”, Tyrväinen sanoi IS:lle.

Kovaotteisesta pelityylistään tunnettu laitahyökkääjä olisi kaivannut seurajohdolta enemmän tukea vaikeassa paikassa.

”Koen ihan suoraan sanottuna, että seurajohto heitti minut bussin alle. Jäin täysin yksin tilanteessa, jossa seurajohdon tuki olisi ollut paikallaan. Nyt johtohenkilöt luikkivat pakoon eivätkä jääneet pelaajan rinnalle”, Tyrväinen sanoi IS:n haastattelussa.

Ilveksen Pajuojalla on tilanteesta hieman toisenlainen näkemys.

”Julkisuusrumba oli valtava, ja videokuva osoitti, että selityksille jäi melko vähän sijaa tapahtuneen suhteen. Mustaa ei voi alkaa väittämään valkoiseksi. Lajimme on nopea, ja vahinkoja sattuu. Siitä tässäkin kuitenkin oli kyse”, Pajuoja totesi.

”Ilvekselle tuli tapahtuneen jälkeen viestejä, joissa ihmeteltiin, miten voimme pitää tällaista pelaajaa joukkueessamme. Potkuja vaadittiin. Me olimme eri mieltä. Hänet oli meille hankittukin sen takia, että hän on erilainen pelaaja kuin meidän omasta putkestamme tulevat.”

Tyrväinen ehti pelata Ilveksessä puolitoista kautta. Tällä kaudella hän teki 13 ottelussa 6 (5+1) tehopistettä.

Ilves tiedotti perjantaina myös tehneensä kevääseen 2018 ulottuvat jatkosopimukset hyökkääjiensä Tapio Laakson ja Teemu Rautiaisen kanssa.

Pajuojan mukaan Ilves yrittää vahvistaa joukkuettaan vielä tämän kauden aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?