Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roger Federer aikoo pitää röyhkeän hiipivän ”SABR-hyökkäyksen” arsenaalissaan

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Roger Federer joutui tyytymään olympiaturnauksessa kakkossijaan vuoden 2012 Lontoon olympialaisissa. Hän hävisi loppuottelun Andy Murraylle.
Roger Federer joutui tyytymään olympiaturnauksessa kakkossijaan vuoden 2012 Lontoon olympialaisissa. Hän hävisi loppuottelun Andy Murraylle. Kuva: Vesa Koivunen

Tenniksen maailmanlistalla sijalla kolme oleva Roger Federer aikoo jatkaa kesällä esittelemänsä ”SABR-hyökkäyksensä” hiomista.

Federerin uusin ase vastustajien horjuttamiseksi on saanut nimekseen "SABR", joka on lyhenne sanoista "Sneak attack by Roger".

Uudessa taidonnäytteessään Federer ei jää odottamaan vastustajan hiljaisempaa kakkossyöttöä takalinjalle, vaan hyökkää röyhkeästi etukentälle palauttaakseen pallon mahdollisimman nopeasti ja vaikeasti.

Federer yllätti SABR-hyökkäyksellään muun muassa maailman ykköspelaajan Novak Djokovicin Cincinnatin turnauksen finaalissa viime elokuussa.

”Yritän käyttää sitä jatkossakin. Nyt kun minulla on aikaa harjoitteluun, käytän aikaa siihenkin. Minun on ehdottomasti säilytettävä se”, Federer kommentoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Federer keksi uuden tavan hyökätä syöttöihin Cincinnatin turnauksen harjoituksissa totutellessaan kenttään. Federer kertoi olleensa väsynyt lentomatkasta, ja alkaneensa hyökkäämään syöttöihin pitääkseen pelit lyhyinä.

"Kaikki nauroivat, mutta sain pari voittoa. Kokeilin temppua seuraavissa harjoituksissa ja se toimi yhä. Sitten valmentajani Severin Lüthi ehdotti, että mitä jos käyttäisin sitä myös pelissä”, Federer kertoi kesällä.

Federer kertoo olevansa tyytyväinen, että uusi kikka toimi.

”Se oli hauska juttu ja levisi myös uutisiin ympäri maailman. Kaiken lisäksi se oli minulle itselleni innostava juttu.”

Ensi kaudella Federerin päävalmentajana toimii ruotsalaisen Stefan Edbergin sijaan kroatialainen Ivan Ljubijic.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?