Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin IFK jo kolmen ottelun tappioputkessa: ”Syö rotan lailla”

Helsingin IFK hävisi joululomaa edeltävällä viikolla SaiPalle, Lukolle ja viimeisenä Ilvekselle.

Urheilu
 
Jukka Pernu
Huippuhetket: Ilves - HIFK
Huippuhetket: Ilves - HIFK
Ilves katkaisi kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa kukistamalla HIFK:n maalein 4-3. Helsinkiläisille tappio oli jo viikon kolmas. Ilves johti kamppailua jo kolmella maalilla, mutta HIFK kiri maalin päähän ja oli lähellä jopa tasoittaa pelin.

TAMPERE / HELSINKI. Helsingin IFK lähti joululomalle kolmen ottelun tappioputkessa. Ilveksen kolmannen tappion tällä viikolla aiheutti Tampereen Ilves maalein 4–3.

Ennen Ilvestä IFK oli hävinnyt tällä viikolla kotikentällään SaiPalle [1–3] ja Lukolle [1–2]. Ilveksellä oli puolestaan takana kuusi perättäistä tappiota.

Ilves oli lähellä hukata voittonsa myös perjantaina. Matias Sointu vei joukkueensa kolmannen erän alussa 4–1-johtoon, mutta HIFK nousi maalin päähän Tommi Taimin ylivoimamaalilla ja Mika Partasen rangaistuslaukausosumalla. Ottelun viime sekunneilla Tomas Zaborsky oli lähellä vielä iskeä kiekon maaliin ja lukemiksi 4–4.

”Olimme tänään parempi joukkue. Sitoutuminen ja itsensä likoon paneminen oli hyvää luokkaa”, Ilveksen valmentajan Tuomas Tuokkola sanoi Nelonen Pron haastattelussa.

Hän luonnehti voittoa kultaakin arvokkaammaksi, ja jakoi kritiikkiä myös ottelun erotuomaristolle IFK:lle hivenen heppoisasti vihelletystä rangaistuslaukauksesta.

Tuokkola ihmetteli tuomiota aiheesta. Ilveksen puolustaja Blake Kessel löi maalille noussutta varsin kevyesti Partasta käsille, muta erotuomari antoi saman tien rangaistuslaukauksen.

IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen myönsi, että joululoma ei voi paljoa huonommin alkaa.

”Viimeinen peli jää muistiin. Tämä syö rotan lailla”, Törmänen sanoi.

"Tauko tulee hyvään paikkaan, toivottavasti saadaan tilanne nollattua", tehot 1+1 kerännyt Teemu Ramstedt sanoi.

HIFK:n syksyn sadannen maalin perjantaina iskenyt Ramstedt antoi liigakärjessäkin piipahtaneen joukkueen syksyn arvosanaksi "ihan hyvän".

"Loppu harmittaa, mutta hyvissä asetelmissa ollaan. Ei ole syytä synkkyyteen", hän totesi.

Viimeisten ottelujen notkahdukseen ei Ramstedtkaan löytänyt selvää syytä.

"Hirveän vaikea analysoida. On ollut vammoja ja kaikkea. Maalinteko on tökkinyt eikä ole oikein päästy paikoillekaan. Ylivoimakin on ollut vähän heikkoa", hän pohti.

Perjantaina HIFK:n kohtaloksi koitui musta toinen erä, jonka aikana Ilves rynni rinnalle ja kahden maalin karkumatkalle. Maaleista vastasivat Tapio Laakso, Eero Savilahti ja Jiri Veistola.

Ilman Kevin Lankisen huipputorjuntoja Ilves olisi ottanut kuskin paikan jo avauserässä. HIFK:lla oli suuria vaikeuksia hyökkäyksiin lähtöjen kanssa, eikä Ilves-vahti Hannu Toivonen joutunut venymään kuin kolme kertaa kiekon eteen.

Veistolalla oli jo aiemmin toisessa erässä edessään täysin tyhjä maali. Hän ampui kuitenkin kiekon ylärimaan.

HIFK lähtee joulutauolle toisena pisteen Oulun Kärppiä jäljessä. Kärpät on pelannut ottelun IFK:ta vähemmän.

Perjantain toisessa ottelussa TPS löi KooKoo:n voittolaukauskisassa maalein 3–2.

Mika Partasen komea rankkarimaali tuo HIFK:n maalin päähän!
Mika Partasen komea rankkarimaali tuo HIFK:n maalin päähän!
Ilves karkasi HIFK:ta vastaan jo kolmen maalin johtoon, mutta helsinkiläiset hiipivät kymmenessä minuutissa maalin päähän. Vieraiden kolmannen maalin viimeisteli rangaistuslaukauksesta Mika Partanen.

Huippuhetket: TPS - KooKoo
Huippuhetket: TPS - KooKoo
TPS nappasi kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaamisessa ensimmäisen voittonsa KooKoosta. Tasaisessa kamppailussa ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta asti, jonka ratkaisi Tomi Kallio.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?