Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helenius haluaa kaataa ”Rocky Balboan”

Suomalaisnyrkkeilijä kohtaa Helsingin EM-ottelussa vastustajan, joka ei ole maanosan parhaimmistoa.

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Robert Helenius ja Franz Rill eivät sortuneet turhaan parran pärinään punnitustilaisuudessa.
Robert Helenius ja Franz Rill eivät sortuneet turhaan parran pärinään punnitustilaisuudessa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Fakta

Kaksi voittamatonta kehässä

 Robert Helenius ja Franz Rill ovat voittaneet kaikki ammattilaisuransa ottelut. Heleniuksen saldo on 21 voittoa ja 13 tyrmäystä. Rillin 11 ottelua, 7 tyrmäystä.

 Rill on 28-vuotias, 194 cm pitkä ja syntynyt Kanadassa.

 Helenius on 31-vuotias, kaksimetrinen ja syntynyt Tukholmassa.

 Helsingin nyrkkeilyillassa nähdään kehässä kymmenkunta suomalaisiskijää.

Helsingin keskustassa sijaitsevan kasinon lavalle nousee kaksi isokokoista miestä. Molempien kasvoja komistaa muhkea parta.

Miehet eivät ole tulleet pelaamaan pokeria, vaan meneillään on tänään lauantain Hartwall-areenassa järjestettävän nyrkkeilyillan punnitustilaisuus.

Toinen partasuista on Robert Helenius ja toinen Kanadassa syntynyt mutta nykyään Saksaa edustava Franz Rill.

Kaksikko iskee yhteen Helsingin nyrkkeilyillan huipentavassa raskaan sarjan EM-ottelussa. Helenius on titteliottelun alla hyväntuulinen.

”Aika pieneltä vaikuttaa. Luulen, että hän yrittää matkia mun lookkiani [ulkonäköäni]”, Helenius sanoo punnituksen jälkeen pienen virneen kera.

Muhkeapartaiset miehet tosiaan muistuttavat toisiaan – paitsi kooltaan. Helenius on parimetrinen, kun Rillin pituudeksi on ilmoitettu 194 senttiä. Punnituslavalla pituusero näyttää suuremmalta.

Helenius on kaksikosta myös painavampi. Vaaka näytti hänen kohdallaan 114,6 kiloa, kun Rill on yli kolme kiloa kevyempi.

Helenius on ottelun selvä voittajasuosikki. Monet odottavat suomalaisnyrkkeilijän tyrmäävän Rillin, joka on aiemmin kohdannut melko tuntemattomia vastustajia.

”Olen nähnyt Youtubesta pari hänen otteluaan”, Helenius kuittaa.

Heleniuksen ura on kulkenut melkoista vuoristorataa. On tullut loukkaantumisia. On pitkään vellonut kiista saksalaisen Sauerland-tallin kanssa. On ollut pitkä ottelutauko, joka päättyi tänä vuonna voittoihin kahdesta heikosta vastustajasta.

Vaikka Helsingin kehässä taistellaan EM-vyöstä, Rill ei ole maanosan parhaita nyrkkeilijöitä. Heleniuksen ei ollut edes määrä otella häntä vastaan, sillä suomalaisen piti haastaa Euroopan mestari Erkan Teper.

Teper kuitenkin loukkaantui, ja Heleniuksen vastustajaksi tuli nopealla aikataululla Rill. Ammattinyrkkeilyn pieniä erikoisuuksia on, että ottelun EM-arvo säilyi.

”Hyvä ja rento fiilis. Kun viimeksi ottelin Hartwall-areenassa, iho meni kanalihalle”, Helenius sanoo viitaten kotiyleisön meteliin.

Järjestäjien mukaan lauantain nyrkkeilyiltaan on myyty peräti 11 000 lippua. Heleniuksen edellinen ottelu Hartwall-areenassa nähtiin joulukuussa 2011, kun hän voitti kyseenalaisella tuomiolla Dereck Chisoran. Sen jälkeen Helenius on otellut Helsingissä kerran, kun Jäähallissa vastaan asettui Sherman Williams loppuvuodesta 2012.

Chisora-ottelun aikaan Helenius oli nyrkkeilyihmisten huulilla laajalti myös Suomen ulkopuolella. Kyseenalainen voitto ja maaliskuusta 2013 alkanut lähes kahden vuoden ottelutauko pudottivat suomalaisen kuumimpien raskassarjalaisten joukosta.

”Olen kaikilla osa-alueilla parempi nyrkkeilijä kuin silloin.”

Mikäli Helenius nostaa EM-vyön lauantaina ilmaan, hänen olisi puolustettava titteliään seuraavaksi Teperiä vastaan.

Helenius puhuu kuitenkin avoimesti siitä, että EM-titteli on hänelle vain välietappi. Hän haluaa MM-kehään – ennemmin tai myöhemmin.

”MM-ottelu käy mielessä päivittäin. Rill-ottelu on yksi askel kohti MM-kamppailua”, Helenius tiivistää.

Jotta MM-ottelusta voidaan edes puhua, Heleniuksen on voitettava Rill. Itseluottamusta saksalaisvastustajalta ei ainakaan puutu.

”Tunnen itseni Rocky Balboaksi”, Rill uhoaa verraten itseään elokuvakankailla vastustajiaan takovaan fiktiiviseen mestarinyrkkeilijään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?