Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juho Haapoja iski räjähtävän pommin

Suomalaisnyrkkeilijä tyrmäsi vastustajansa Helsingin ammattilaisillassa.

Urheilu
 
Martti Kainulainen / LEHTIKUVA
Juho Haapoja (oik.) tyrmäsi Miguel Velozon.
Juho Haapoja (oik.) tyrmäsi Miguel Velozon. Kuva: Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

”Juho, vedä härmäläisten puolesta!”

Hartwall-areenan katsomosta kajahtanut huuto saatteli Juho Haapojan otteluun Miguel Velozoa vastaan.

Haapoja myös ”veti” kovaa, sillä alemmassa raskaassa sarjassa käyty ottelu päättyi ylihärmäläisen tyrmäysvoittoon seitsemännessä erässä.

Se räjäytti Helsingin ammattinyrkkeilyiltaa katsomaan tulleen yleisön riemuun. Haapojan voitto oli lopulta selvä, sillä Kuubassa syntyneelle mutta Tšekissä nykyään asuvalle Velozolle laskettiin lukua jo ensimmäisessä erässä.

”Ottelu meni käsikirjoituksen mukaan. Vastustajalta taisi loppua bensa, ja osuin vartaloon niin, että kuului inahduksia. Häneltä saattoivat mennä ilmat pihalle”, hyväntuulinen Haapoja sanoi ottelun jälkeen.

Suomalaisiskijän vasen koukku päätti kamppailun.

”Räjähtävä pommi tuli ytimestä”, Haapoja kuvaili ottelun päättänyttä lyöntiään.

Haapoja tunnetaan räväkästä ottelutyylistään. Hänen edellinen kamppailunsa oli verinen, mutta lauantaina nähtiin melko yksipuolinen näytös.

Haapoja on kerran poistunut EM-kehästä häviäjänä. Pitkän uran saldo on lauantain jälkeen 34 kamppailua, joista on tullut 26 voittoa.

Haapojan ottelut ovat usein tuoneet katsomoon Pohjanmaalta suuren kannattajajoukon. Lauantaina kannustus oli melko hyvää, vaikka jussipaitaiset fanit loistivatkin katsomosta poissaolollaan.

”Anna härmäläinen poskisuudelma”, huuto kannusti yleisöstä.

Sakari Lähderinteen valmistautuminen Helsingin ammattinyrkkeilyiltaan oli jokseenkin erikoinen. Lähderinne saapui Hartwall-areenan kehään Utsjoelta, jossa hän on viime aikoina työskennellyt opettajana.

”Oppilaat seurasivat, kun menin työpäivän jälkeen liikuntasalille harjoittelemaan. He ovat olleet vahvasti mukana tukemassa”, Lähderinne naurahti Timo-Juhani Hirvikangasta vastaan käydyn ottelun jälkeen.

Lähderinne pääsi kotimatkalle voittajana, sillä hän kukisti Hirvikankaan nelieräisessä välisarjan ottelussa pistein.

”Utsjoki on pirun pieni paikka, ja kyllä siellä kaikki tiesivät, että Sakari valmistautuu otteluun.”

Harjoitteluolot olivat askeettiset.

”Koulun salilla on päärynäpallo ja nyrkkeilysäkki. Tuli melkoinen Rocky-meininki mieleen, kun kävin tunturissa juoksemassa lenkkiä”, hän naurahti viitaten tunnettuihin nyrkkeilyelokuviin.

Pelkästään Utsjoella Lähderinne ei otteluun valmistautunut, sillä hän kävi ottamassa sparria Rovaniemellä ja Kemissä.

”Kyllä noinkin pohjoisessa pystyy valmistautumaan otteluun.”

Lähderinne on gradua vaille valmis opettaja. Utsjoella hän on työskennellyt oppilaitoksessa, jossa on ala- ja yläkoulu sekä lukio. Oppilaita on noin 70.

”Olen treenannut velipojan kanssa. Muutoin sitten olen käynyt puntilla, lenkillä ja hiihtämässä. Ennen ottelua otin tehokuurin nyrkkeilyä.”

”Ura on edennyt opintojen ehdoilla, mutta kyllä minä matsia aion vielä ottaa”, Lähderinne tiivisti.

Helsingin tapahtumaan oli järjestäjien mukaan myyty perjantaihin mennessä 11 000 lippua. Alkuillasta katsomo oli vielä puolityhjä, mutta väkeä alkoi virrata halliin lauantain vanhetessa.

Robert Helenius ja Franz Rill kohtasivat Helsingin nyrkkeilyillan pääottelussa. EM-kamppailun tulos ei ehtinyt tähän HS:n painokseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!