Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikkien aikojen tappio: Venäjä murskasi Leijonat maalein 8–1

Leijonien suurin tappio Venäjälle vuodesta 1993 lähtien.

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / REUTERS
Danis Zaripov teki Venäjän kahdeksannen osuman Suomen maalille vaihdetun Harri Säterin taakse.
Danis Zaripov teki Venäjän kahdeksannen osuman Suomen maalille vaihdetun Harri Säterin taakse. Kuva: MAXIM SHEMETOV / REUTERS

Suomen jääkiekkomaajoukkue joutui tehosekoittimeen Moskovan uudessa jääpalatsissa Euro Hockey Tourin ottelussa. Venäjä voitti lopulta täysin unessa ja sekaisin olleen Suomen maalein 8–1. Samalla katkesi Suomen voittosarja Venäjää vastaan.

Kymmenestä viimeisimmästä maaottelusta Venäjää vastaan Suomella on seitsemän voittoa, ja neljä perättäistä voittoa. Tällaisilla murskalukemilla Venäjä ei ole Suomea voittanut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

STT:n mukaan tappio on Leijonien suurin tappio Venäjälle siitä lähtien, kun Venäjä tuli kansainväliseen kiekkoiluun 1993.

Venäjä tyrmäsi Suomen täydellisesti jo avauserässä maalein 4–0. Avauserän alku oli Suomelta karmaiseva, sillä Venäjä teki kahdella laukauksella kaksi maalia. Nikolai Prohorkin teki ajassa 1.26 avausmaalin ja Daniil Apalkov ajassa 1.47 2–0-maalin. Ensimmäisessä maalissa Suomi ei saanut siivottua maalin edustaa, ja toisessa Suomella oli puolustuksessa ylivoima, mutta siitä huolimatta Apalkov pääsi irtokiekkoon ja laukoi sen maalivahti Jussi Rynnäksen taakse.

Toista maaotteluaan pelanneen Rynnäksen urakka päättyi reilun kuuden minuutin jälkeen. Alexander Radulov teki ajassa 6.23 3–0-johtomaalin, ja sen jälkeen Suomen valmennusjohdon oli pakko herätellä joukkuetta maalivahtia vaihtamalla. Rynnäksen tilalle tuli Harri Säteri, joka pelasi hyvin Tšekkiä vastaan.

Radulov petasi tutkaparilleen Ilja Kovaltšukille maalin ajassa 12.46 ylivoimahyökkäyksestä. Puolustaja Tuukka Mäntylä ei pystynyt estämään taitavaa kaksikkoa päättämästä hyökkäystä maaliin.

Venäjän ylivoimaisuutta kuvastaa sekin, että se ei ole kymmeneen vuoteen pystynyt voittamaan yhtä ylivoimaisesti avauserää Suomea vastaan.

Kapteeni Juuso Hietasen mukaan Suomi ”ei ollut hereillä”.

”Pitäisi olla paremmin valmiina”, Hietanen sanoi Ylen haastattelussa.

Toisen erän alussa Suomi hukkasi yhden ylivoiman, ja ajassa 29.21 sen jälkeen Venäjä teki jo viidennen maalinsa. Pakki Maxim Tsudinov laukoi siniviivalta 5–0-maalin. Maalivahti Säterin edessä oli sellainen maski, että hänellä ei ollut mahdollisuuksia nähdä laukausta.

Suomi sai kavennusmaalin ylivoimalla viimein ajassa 34.34, kun Antti Pihlström ajoi maalin edustalle ja nosti rystyltä etukulmasta kiekon maalin kattoon.

Venäjä kuittasi kavennuksen pian, kun Tsudinov teki 6–1-johtomaalin. Kovaltšuk teki toisen maalinsa ennen toista erätaukoa ja vei Venäjän jo 7–1-johtoon.

Danis Zaripov teki ajassa 55.15 Venäjän 8–1-johtomaalin.

”Ei se kivalta tuntunut, kun vastustaja takoi kovalla prosentilla”, Ilari Melart sanoi ottelun jälkeen Ylen haastattelussa.

Melartin pelaaminen oli epävarmaa vielä ottelun alla, mutta hän sai peliluvan otteluun. Melartin mukaan pitkä matkustaminen ei vaikuttanut joukkueen otteisiin.

”Jokainen on tottunut matkustamaan. Ei sen pitäisi vaikuttaa”, Melart sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!