Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkäräisen sihti vaihteeksi kohdallaan

Viikon aikana ei tehty ”yhtään mitään erityistä”.

Urheilu
 
Primoz Jeroncic / LEHTIKUVA
Kolmanneksi Pokljukan maailmancupin kilpailussa sijoittunut Kaisa Mäkäräinen lähdössä viimeiseltä ammuntapaikalta.
Kolmanneksi Pokljukan maailmancupin kilpailussa sijoittunut Kaisa Mäkäräinen lähdössä viimeiseltä ammuntapaikalta. Kuva: Primoz Jeroncic / LEHTIKUVA

Takaa-ajo sopii Kaisa Mäkäräiselle.

Kaksi viikkoa sitten hän voitti ampumahiihdon maailmancupin kisan nimenomaan takaa-ajossa Östersundissa. Silloin hän nousi kärkeen sprinttikisan 10. sijalta.

Slovenian Pokljukassa Mäkäräinen nousi niin ikään kärkipäähän kymmenenneltä sijalta. Tällä kertaa vauhti riitti yhden ohilaukauksen siivittämänä kolmanteen sijaan.

Saksalainen Laura Dahlmeier otti kauden toisen ja uransa neljännen voittonsa. Hyvä hiihto ja puhdas ammunta nostivat hänet pikakilpailun kakkossijalta ohi Marie Dorin Habertin.

Ranskalainen kaatui ennen viimeistä ampumapaikkaa, ja hän menetti rytäkässä viitisen sekuntia. Se ei ratkaissut – maalissa eroa oli 18 sekuntia.

Mäkäräinen jäi kärjestä 55,2 sekuntia. Lähtiessä hänellä oli kurottavaa 44 sekuntia. Mäkäräinen lähti viimeiselle lenkille samaan aikaan Gabriela Soukalovan kanssa mutta jätti tšekkiä hiihdossa lähes kymmenellä sekunnilla. Cupin kokonaistilanteessa Mäkäräinen nousi kuudenneksi.

Mari Laukkanen oli neljällä sakolla 36:s, eli hän pääsi maailmancupin pisteille. Ero kärkeen kasvoi yli neljään minuuttiin.

Sunnuntain yhteislähtöön pääsee 30 naista. Laukkanen ei ole heidän joukossaan.

Päävalmentaja Marko Laaksonen oli kovasti tyytyväinen suomalaisten esitykseen. Muutos viikon takaiseen pettymykseen Hochfilzeniin oli melkoinen. Itävallan takaa-ajokisassa Mäkäräinen ampui viisi pummia, ja hän oli 23:s.

Mitä viikon aikana on tehty, kun ampuminen parani?

”Ei yhtään mitään erityistä. Kaisa oli pari päivää ampumatta ja yritti palautua”, sanoi Laaksonen puhelimitse. ”Nyt oli hyvä kisa.”

Myös Mäkäräinen oli tyytyväinen palkintosijaansa. ”Ampuminen on ollut hankalaa. Ammuntanopeus oli nyt hyvä”, sanoi Mäkäräinen.

”Tarkoituksena on olla viiden joukossa jokaisessa kisassa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!