Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EM-tittelin iskenyt Robert Helenius takoi vastustajansa kaksi kertaa kanveesiin: ”Vastustaja oli taistelijatyyppi” – kuvakooste illan ottelusta

Monet odottivat Heleniuksen tyrmäävän vastustajansa tai ainakin hallitsevan mielin määrin, mutta sitä ei nähty.

Urheilu
 
Martti Kainulainen
Robert Helenius voitti EM-nyrkkeilytittelin. Monet odottivat Heleniuksen tyrmäävän vastustajansa tai ainakin hallitsevan mielin määrin, mutta sitä ei nähty.
Robert Helenius voitti EM-nyrkkeilytittelin. Monet odottivat Heleniuksen tyrmäävän vastustajansa tai ainakin hallitsevan mielin määrin, mutta sitä ei nähty. Kuva: Martti Kainulainen

Robert Helenius voitti Helsingin ammattilaisnyrkkeilyillassa Saksan Franz Rillin pistein. Tuomarit näkivät Heleniuksen raskaan sarjan EM-kamppailun voittajaksi lukemin 117–109, 117–109 ja 118–109.

Vaikka Rill kellahti kanveesiin kahdesti, Hartwall-areenan EM-taistelu ei syttynyt oikein missään vaiheessa suuriin liekkeihin. Helenius ansaitsi voittonsa, mutta Rill oli useissa erissä vahvasti taistelussa mukana ja sai osumia vastustajaansa.

Kamppailun vanhetessa tempo laski, ja päätöserän jälkeen osa katsojista poistui selvästi pettyneenä Helsingin yöhön.

Monet odottivat Heleniuksen tyrmäävän vastustajansa tai ainakin hallitsevan mielin määrin, mutta sitä ei nähty.

”Mieletön fiilis. Vastustaja oli taistelijatyyppi. Hän teki välillä yllättäviä hyökkäyksiä ja pääsi osumaankin. Dominoin ottelua ja toin tittelin Suomeen, kuten lupasinkin”, Helenius sanoi kamppailun jälkeen.

Monta sanaa hän ei tiedotusvälineiden kanssa ehtinyt vaihtaa, sillä suomalaisiskijä sanoi kiiruhtavansa dopingtestiin.

Ensimmäisen kerran Rill kävi kanveesissa avauserässä ja toistamiseen neljännessä. Se sytytti täyden Hartwall-areenan, joka toivotti Heleniuksen valtavalla huudolla kehään. Ottelun vanhetessa meteli laantui.

”Piti näyttää, kuka on pomo”, vastustajaansa pidempi ja ulottuvampi Helenius sanoi.

Raskaan sarjan EM-titteli oli Heleniukselle uran toinen. Edellisen kerran hän poistui EM-vyön kanssa Hartwall-areenasta vuonna 2011.

”Tämä oli ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun ottelin ilman mitään kipuja.”

Heleniuksen oli määrä otella EM-vyötä itsellään pitänyttä Erkan Teperiä vastaan. Hän kuitenkin vetäytyi kamppailusta loukkaantumisen vuoksi. Heleniuksen vastustajaksi tuli Rill, ja kamppailun EM-arvo säilyi.

Heleniuksella on lauantain jälkeen tilillään 22 ottelua ammattilaisena, ja voittoja on kertynyt yhtä monta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!