Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konkari ja untuvikko korjasivat potin SM-taitoluisteluissa: ”Vanha mies joutui vielä näyttämään”

Valtter Virtaselle ennätyspisteet – Anni Järvenpää naisten yllättäjä.

Urheilu
 
Timo Hartikainen / Lehtikuva
Anni Järvenpää luisteli Mikkelissä ehjän vapaa ohjelman.
Anni Järvenpää luisteli Mikkelissä ehjän vapaa ohjelman. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Mikkeli

Taitoluistelu sai sunnuntaina Mikkelissä yllättävät Suomen mestarit, joiden ikähaitari oli kolmetoista vuotta.

Lääkäriksi valmistuva Valtter Virtanen, 28, teki kaikkien aikojen parhaat suomalaispisteet (193,32), ja hän otti kolmannen Suomen mestaruutensa.

Kouluikäinen Anni Järvenpää, 15, nousi suosikkien takaa naisten ykköseksi, mikä oli iso yllätys katsojille ja luistelijalle itselleen.

Lindfors silti EM-kisoihin

Lauantaina lyhytohjelman jälkeen näytti lähes varmalta, että Viveca Lindfors kruunataan mestariksi. Helsinkiläinen kuitenkin hermoili esityksessään, ja hän putosi neljänneksi.

Siitä huolimatta Lindfors edustaa Suomea tammikuun EM-kisoissa, koska hän on tehnyt aiemmin kauden parhaat pisteet (157,06).

Naisten kisan oli ennätyksellisen tasainen. Järvenpää, Jenni Saarinen, Julia Turkkila ja Lindfors mahtuivat 3,25 pisteen sisälle.

Järvenpää on kaikkien aikojen toiseksi nuorin Suomen mestari. Susan Broman oli voittaessaan 1974 myös 15-vuotias, mutta puoli vuotta nuorempi kuin Järvenpää.

”Tuntuu uskomattomalta, että voitin”, sanoi Järvenpää, joka sai 154,91. Saarinen hävisi Tampereen Tapparan seurakaverilleen vain 0,15 pistettä.

”Olipas tosi tiukka kisa”, hämmästeli Järvenpää, joka ei kuitenkaan jäänyt harmittelemaan, että edustus EM-kisoissa meni sivu suun.

”Minulla on vielä paljon parannettavaa, varsinkin hypyissä”, sanoi Järvenpää, jonka kauden päätavoite on nuorten MM-kisoissa.

Vanha joutui vertymään

”Vanha mies joutui vielä näyttämään”, kuittasi Valtter Virtanen miesten mestaruutensa, joka tuli lopulta selvällä piste-erolla 17-vuotiaaseen Roman Galayhin.

Galay luisteli marraskuun lopulla kaikkien aikojen parhaat suomalaispisteet 191,67, ja hän tuli suosikkina SM-kisoihin.

Mikkelissä Galay luisteli 184,23 pistettä, mutta Virtanen vei hänen edestään EM-kisapaikan.

Artikkeliin liittyvät

Virtasen voiton arvoa nostaa, että hän on harjoitellut lääkärin opintojensa takia tällä kaudella kolmanneksen siitä, mitä viime vuonna.

”Kukaan ei usko, miten kovilla olen ollut. Pidin aika pienenä mahdollisuutena, että pystyn rikkomaan Romanin pisteet”, sanoi Virtanen, joka johti kisaa lyhytohjelman jälkeen.

Vielä lämmittelyssä näytti siltä, ettei Virtanen nouse edellään luistelleen Galayn ohi. Lähes kaikki verryttelyhypyt jäivät kesken tai Virtanen kaatui.

Kisassa keravalainen oli itse varmuus.

”Lämmittelyssä luistimet osuivat yhteen”, selvitti Virtanen. ”Lämmittelyn maailmanmestareita on aika paljon. Heräsin sopivasti kilpailuun.”

Virtanen teki Mikkelissä uransa parhaat ohjelmat.

”Kun on tarpeeksi ärsytetty, niin onnistuu”, sanoi Virtanen, joka viittasi Galayn marraskuussa tekemiin edellisiin huippupisteisiin.

Taitoluistelun EM-kisat pidetään kuukauden päästä Slovakiassa. Virtanen on saamassa samaan aikaan viralliset lääkärin paperit.

”No nyt jo helpottaa sen puolesta, ja on kuukausi aikaa vielä harjoitella. En ole harjoitellut moneen viikkoon oman valmentajan kanssa”, sanoi Virtanen, joka menee ensi vuoden heinäkuussa naimisiin saksalaisen kihlattunsa kanssa.

”Mutten tässä puvussa. Tämä on liian hikinen”, nauroi Virtanen.

Törn ja Partanen parantavat

Cecilia Törnin ja Jussiville Partasen jäätanssi sujuu kisa kisalta paremmin. Pari voitti Mikkelissä ensimmäisen SM-kultansa ennätyksellään 143,56 pistettä.

Yhdysvalloissa harjoitteleva Suomen toinen aikuisten pari Olesia Karmi– Max Lindholm hävisi heille lähes 12 pistettä.

Tämän vuoden EM-kisoissa voittopisteet olisivat riittäneet 11. sijaan.

”Todella hyvät fiilikset. Yllättävää, miten pisteet ovat nousseet. Olemme samalla tasolla harjoituksissa kuin kilpailuissa”, sanoi Partanen, joka kaipasi lisää poikia lajin pariin.

”En tiedä sitten, miten tästä saisi pojille mediaseksikkään lajin.”

Timo Hartikainen
Valtter Virtasella on häät ensi heinäkuussa, muttei tässä puvussa. ”Liian hikinen”, sanoi Virtanen esityksensä jälkeen taitoluistelun SM-kisoissa.
Valtter Virtasella on häät ensi heinäkuussa, muttei tässä puvussa. ”Liian hikinen”, sanoi Virtanen esityksensä jälkeen taitoluistelun SM-kisoissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!