Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helenius ei häikäissyt voittamassaan EM-ottelussa – vyön puolustaminen voitokkaasti olisi kova temppu

Urheilu
 
Martti Kainulainen / LEHTIKUVA
Robert Helenius voitti EM-vyön.
Robert Helenius voitti EM-vyön. Kuva: Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

Robert Helenius oli hyvällä tuulella sunnuntain vastaisena yönä. Syytä riemuun oli, sillä suomalaisnyrkkeilijä kukisti Helsingin ammattilaisillan EM-ottelussa Saksan Franz Rillin selvästi pistein.

Voitto oli ansaittu. Samalla Helenius nousi toistamiseen urallaan raskaan sarjan EM-vyön haltijaksi. Se on komea suoritus, ja lauantai-ilta on yksi virstanpylväs Heleniuksen uralla.

Rill-ottelu nosti kuitenkin kysymyksiä ilmaan. Helenius on useaan otteeseen sanonut tavoitteekseen raskaan sarjan maailmanmestaruuden. Tavoite pysyy.

WBA- ja WBO-liittojen MM-vyö on Tyson Furylla, ja WBC-liiton titteliä pitää Deontay Wilder. Vladimir Klitškon hiljattain kukistanut Fury oli myös IBF-liiton maailmanmestari, mutta hän joutui luopumaan MM-vyöstä kieltäydyttyään ottelemasta seuraavaksi liiton ykköshaastajaa vastaan.

Rill oli lauantain ottelussa ajoittain hyvin mukana ja sai osumia perille. Se yllätti monet. Kanadassa syntynyt Rill on asiantuntijoiden papereissa hyvin kaukana maailman parhaista raskassarjalaisista.

Helenius käytti Rilliä kanveesissa ensimmäisessä ja neljännessä erässä. Suomalaisiskijää selvästi pienempi saksalainen kuitenkin keräsi itsensä ja taisteli ottelun kunniallisesti loppuun.

”Vastustaja oli taistelijatyyppi. Hän teki välillä yllättäviä hyökkäyksiä ja pääsi osumaankin. Dominoin ottelua ja toin tittelin Suomeen, kuten lupasinkin”, Helenius näki ottelun kulun.

Dominoinnista voi olla monta mieltä. Ottelun kulku oli pitkälti se, että Helenius liikkui eteenpäin ja haki aukkoja Rillin suojauksesta. Monissa erissä niitä ei oikein tahtonut löytyä, ja iskusarjat jäivät vähiin.

Ottelun tempo laski sitä mukaa, mitä pidemmälle kamppailu eteni. Hurjalla huutomyrskyllä Heleniuksen kehään saattaneen täpötäyden katsomon pauhu laski samassa suhteessa.

Rill ei ole huono nyrkkeilijä, mutta hänestä ei voi edes puhua samassa lauseessa esimerkiksi Furyn kanssa. Kanadassa syntyneelle saksalaiselle aukesi mahdollisuus Euroopan mestaruuteen, kun titteliä hallussaan pitänyt Erkan Teper luopui Hartwall-areenan ottelusta loukkaantumisen vuoksi.

Sääntöjen mukaan Heleniuksen täytyy puolustaa titteliään Teperiä vastaan. On kuitenkin toinen asia, onko Teper kiinnostunut ottelusta.

Mikäli Helenius–Teper ei toteudu, mahdollisuus aukeaa Dereck Chisoralle. Helenius kukisti Chisoran vuonna 2011 EM-ottelussa, jonka tulosta asiantuntijat pitivät kyseenalaisena.

Heleniuksen isä ja manageri Karl Helenius totesi perjantain punnitustilaisuudessa, ettei Chisora-ottelu olisi mikään unelmien täyttymys. Chisora on nykyään Sauerland-tallissa, jonka kanssa Robert Heleniuksella on välit poikki.

”Me emme tee Sauerlandin kanssa mitään yhteistyötä”, Karl Helenius täräytti. Hänen mukaansa IBF-liitto on todennäköisesti ensisijainen suunta, jonne tunnusteluja aletaan tehdä.

Oma lukunsa on kovassa nosteessa oleva Anthony Joshua. Hänen promoottorinsa ilmoitti hiljattain Daily Mail -lehdessä, että EM-ottelu kiinnostaa Joshuaa.

Helenius on EM-riemunsa ansainnut. Tulevaisuutta ajatellen saattaa olla hyvä asia, että suomalaisnyrkkeilijä sai pitkästä aikaa tuntumaa 12 erää kestäneestä ottelusta. Myönteisiin asioihin kuuluu myös se, että urallaan useista loukkaantumisista kärsinyt Helenius pysyi ehjänä.

”Tämä oli ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun ottelin ilman mitään kipuja”, hän sanoi.

Teper, Joshua, Chisora. Helenius joutuisi heitä vastaan täysin erilaiseen testiin kuin Rill-ottelussa. Lauantain esitys ei välttämättä riittäisi. Erittäin todennäköisesti se ei riittäisi MM-kehässä Wilderia tai Furya vastaan. EM-tittelin voitokas puolustaminen olisi suomalaiselta kovempi teko kuin sen voittaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?