Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin Linus Omarkin rankkari kaatoi Leijonat

Suomi epäonnistui ylivoimapelissään Ruotsia vastaan.

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / REUTERS
Ruotsin Tom Nilsson (selin) törmäsi Suomen Antti Pihlströmiin.
Ruotsin Tom Nilsson (selin) törmäsi Suomen Antti Pihlströmiin. Kuva: MAXIM SHEMETOV / REUTERS

Suomi 1

Ruotsi VL. 2

 

Suomen jääkiekkomaajoukkue hävisi Euro Hockey Tourilla Moskovan turnauksen viimeisen ottelun Ruotsille rangaistuslaukausten jälkeen lukemin 1–2. Suomen laukojat Ilari Filppula ja Eero Elo epäonnistuivat yrityksessään, ja Ruotsin kaksi laukojaa kolmesta onnistuivat jatkoajan jälkeen.

Linus Omark varmisti kolmannessa rangaistuslaukauksessa Ruotsin voiton ohittamalla taiturimaisesti Suomen maalivahdin Harri Säterin.

Voitolla Suomi olisi voittanut koko turnauksen, mutta tappiolla Suomi jäi kolmanneksi. Tšekki voitti turnauksen, Ruotsi oli toinen ja isäntämaa Venäjä jäi viimeiseksi.

Suomelle Ruotsi-ottelu oli kasvojenpesu Venäjälle kärsityn 1–8-tappion jälkeen.

Örebro HK:ta edustava puolustaja Joonas Jalvanti, 27, oli saanut pikakomennuksen turnaukseen ja pääsi tekemään maajoukkuedebyyttinsä Ruotsia vastaan. Jalvanti pelasi rauhallisesti ja ilman suuria virheitä.

”Tämä on tiukkaa vääntöä molempiin suuntiin. Kun kutsu käy, silloin tullaan”, Jalvanti sanoi ensimmäisellä erätauolla Ylen haastattelussa.

Suomi epäonnistui Ruotsia vastaan ylivoimapelissään. Suomi pääsi neljä kertaa pelaamaan ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Harri Säteri piti torjunnoillaan Suomea pystyssä läpi ottelun, ja erityisesti erien lopuilla, kun Ruotsi sai enemmän painetta Suomen päätyyn.

Toisen erän lopussa Ruotsi meni 1–0-johtoon, kun Lucas Wallmark laukoi ylivoimalla maalin. Juuso Hietasen rangaistusta oli vain 22 sekuntia jäljellä ja erää 53 sekuntia.

Päätöserässä Suomen ykkösviisikko tasoitti ottelun ajassa 45.18. Kristian Kuusela syötti kiekon painottomalle puolelle Jani Lajuselle, joka malttoi vielä maalin kulmalta syöttää toiselle Jonas Enlundille, joka sijoitti kiekon ohi Ruotsin maalivahdin Viktor Fastin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!