Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heleniuksen peruneesta vastustajasta on tiedossa dopingepäilys

Käry heittäisi Heleniusten karttaman Saurland-tallin Derek Chisoran Heleniuksen vastustajaksi

Urheilu
 
Martti Kainulainen / LEHTIKUVA
Robert Helenius (yllä) moukaroi Franz Rillin kahdesti kanveesiin Hartwall-areenalla EBU:n raskaan sarjan mestaruusottelussa 19. joulukuuta 2015.
Robert Helenius (yllä) moukaroi Franz Rillin kahdesti kanveesiin Hartwall-areenalla EBU:n raskaan sarjan mestaruusottelussa 19. joulukuuta 2015. Kuva: Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

Ammattinyrkkeilyn Euroopan huipulla käryää. Lauantaina Euroopan mestaruuden voittaneen Robert Heleniuksen alkuperäistä EM-vastustajaa, saksalaista Erkan Teperiä epäillään Euroopan ammattinyrkkeilyliiton tietojen mukaan dopingista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Euroopan ammattinyrkkeilyliiton EBU:n varapuheenjohtaja Pertti Augustin sai kuulla epäilystä lauantaina.

”Saksan liitolla oli edustaja täällä Heleniuksen ottelussa, ja hän kertoi EBU:n puheenjohtajalle Bob Logistille lauantaina iltapäivällä, että tällainen epäilys on olemassa. Tapasin Logistin sen jälkeen Hartwall-areenalla, ja vaihdoimme mielipiteitä asiasta”, Pertti Augustin kertoi Helsingin Sanomille.

Augustin ei ole varma, onko dopingepäilys sinänsä pimitetty.

”Maailman antidopingtoimiston systeemeihin kuuluu se, että epäiltyä pitää kuulla asiassa. En tiedä, onko kuuleminen kestänyt näiden kuukausien ajan vai mikä on syynä siihen, että asiasta ei ole aiemmin kuultu”, Augustin sanoi.

Mitä ajattelette siitä, miten tässä on toimittu?

”Tämä on kyllä aika yllättävää Saksan liitolta. Kyllähän heidän olisi pitänyt periaatteessa saada kuukauden sisällä laboratoriosta tieto epäilyttävästä näytteestä. Se näyte on annettu heinäkuussa”, Augustin kertoi.

Ammattinyrkkeilyssä dopingnäytteitä otetaan pääasiassa titteliotteluissa. Teperin antoi näytteensä heinäkuussa EM-titteliottelussa, jonka hän voitti.

Augustinin mukaan epäilyksestä ei ole vielä mitään virallista tietoa.

”Ei ole muuta tietoa kuin Saksan liiton edustajan suullinen ilmoitus. Epäilys on varmasti faktaa”, Augustin sanoi.

Augustin arvelee, että virallinen ilmoitus seuraa pian.

”Kun kerran liiton edustaja ilmoitti tällaisesta nyt, oletan heidän ilmoittavan maanantaina EBU:n toimistoon tästä tapauksesta”, Augustin sanoi.

Mikäli Teper käryäisi dopingista, olisi sillä seurauksia Robert Heleniuksen haastajien järjestykseen. Heleniuksen on pakko puolustaa mestaruutta määrättyä vastustajaa vastaan.

”Teper on ensimmäinen virallinen haastaja, jota vastaan Heleniuksen pitää puolustaa mestaruutta kolmen kuukauden sisällä. EBU:n päätöksen mukaan seuraava haastaja on Derek Chisora, joka siinä vaiheessa oli Teperin virallinen haastaja, mutta Helenius luikahti tähän väliin”, Augustin kertoi.

Jos dopingepäilys vahvistuisi dopingkäryksi, joutuisi Helenius puolustamaan mestaruutta Chisoraa vastaan. Se olisi kaikkea muuta kuin mieluinen vastustaja Heleniukselle. Hänen manageri-isänsä Karl Helenius sanoi perjantain punnitustilaisuudessa, Chisora-ottelu olisi mikään unelmien täyttymys.

Chisora on nykyään Sauerland-tallissa, jonka kanssa Robert Heleniuksella on välit poikki.

”Me emme tee Sauerlandin kanssa mitään yhteistyötä”, Karl Helenius täräytti. Hänen mukaansa IBF-liitto on todennäköisesti ensisijainen suunta, jonne tunnusteluja aletaan tehdä.

Teper ei otellut Heleniusta vastaan sen takia, että hän oli ilmoittanut lääkärintodistuksella käsivammasta.

Uutista muokattu 21.12. kello 12.15. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yleisradio.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?