Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaisa Mäkäräinen ansaitulle joulutauolle: ”Vanha tyttö” näytti taas mallia

”Onpahan nyt sitten jotain mitä voi aikanaan muistella”

Urheilu
 
Primoz Jeroncic / LEHTIKUVA
Kaisa Mäkäräinen kausi maailmancupissa jatkuu tammikuussa Oberhofissa, jos siellä on lunta. Ohjelmassa ovat sprintti, takaa-ajo ja yhteislähtökisa.
Kaisa Mäkäräinen kausi maailmancupissa jatkuu tammikuussa Oberhofissa, jos siellä on lunta. Ohjelmassa ovat sprintti, takaa-ajo ja yhteislähtökisa. Kuva: Primoz Jeroncic / LEHTIKUVA

Kaksi viikkoa sitten Östersundissa Kaisa Mäkäräinen nimitti itseään ”vanhaksi tytöksi” voitettuaan takaa-ajokisan ampumahiihdon maailmancupissa.

Sunnuntaina ”vanha tyttö”, 32-v, näytti jälleen mallia nuoremmilleen.

Mäkäräinen kiri ykköseksi kauden ensimmäisessä yhteislähtökisassa Slovenian Pokljukassa. Mäkäräinen voitti saman kisan myös vuosi sitten.

”Ja tästä vaan koko ajan vain vanhenee. Onpahan nyt sitten, mitä voi aikanaan muistella”, kertoi onnellinen Mäkäräinen HS:lle puhelimitse

Vain yksi huti

Mäkäräinen ampui vain yhden ohilaukauksen, senkin ensimmäiseltä ammuntapaikalta. Silloin kun taulut putoavat, Mäkäräinen on ladulla lyömätön.

Pokljukan nopealla radalla Mäkäränen voitti hiihtoajassa Tiril Eckhoffin 21,2 sekunnilla. Lopputuloksissa norjalainen oli kuitenkin vasta kahdestoista. Ampumanopeudessa Mäkäräinen oli 28:s.

Toiseksi Pokljukan yhteislähdössä tuli Tšekin Gabriela Soukalovaa, joka hävisi Mäkäräiselle 11,8 sekuntia.

Mäkäräisen sanoi kauden toisen voiton tulleen pienenä yllätyksenä. ”Ensimmäisen hudin jälkeen ajattelin, ettei tästä päivästä tule hyvä. Sitten päätin, että se sai olla viimeinen virheeni tässä kisassa”, kertoi Mäkäräinen, joka otti uransa 17. voittonsa maailmancupissa.

Voitoista kahdeksan on tullut takaa-ajossa, viisi sprintissä, kaksi yhteislähdössä ja kaksi 20 kilometrin normaalimatkalla.

Ampuminen sujui Sloveniassa Mäkäräiseltä aivan eri malliin kuin viikko sitten Itävallassa.

Viikonlopun kolmessa kisassa Mäkäräisen tarkkuus oli 92 prosenttia, mikä on erittäin hyvä. Ennen kauden alkua Mäkäräisen tavoitteena oli päästä 85–87 prosentin tarkkuuteen.

”Viime viikon jälkeen aika moni oli toista mieltä. Kuuluu lajiin, että tarkkuus heittelee. Minulla se on kuulunut aina ja kuuluu myös jatkossa”, sanoi Mäkäräinen. ”Ei pidä masentua.”

Maajoukkueen päävalmentaja Marko Laaksonen arveli ennen yhteislähtöä, että voittoon vaaditaan puhdas ammunta. .

”Ainoa ohilaukaus oli reilu. Muut olivat hyviä osumia”, sanoi Laaksonen.

Mukava palkintopotti

Maailmancupin ensimmäinen osa ennen joulutaukoa sujui Mäkäräiseltä kokonaisuudessaan hyvin. Kahdeksasta henkilökohtaisesta kisasta hän voitti kaksi, oli kaksi kertaa kolmas ja kahdesti kymmenes.

Sijoitukset toivat mukavasti myös joululahjarahaa – sunnuntain voiton myötä kokonaispotti kasvoi 35 000 euroon.

Östersundissa Mäkäräinen pyysi läheisiään lähettämään lahjatoiveita.

Onko lahjat hankittu?

”Näillä paikkakunnilla ei paljon shoppailla. Katsotaan nyt, miten tässä ehtii”, sanoi Mäkäräinen, jolla oli sunnuntai-iltana neljän tunnin ajomatka Pledistä Müncheniin, josta on lento maanantaina Suomeen.

Maailmancupin kokonaistilanteessa Mäkäräinen nousi 278 pisteellään neljänneksi.

Kausi jatkuu 7.–11. tammikuuta Saksan Oberhofissa, jos jatkuu. Kisapaikalla on Laaksosen tietojen mukaan lunta vain varastoituna jäähallissa. ”Päätös tehdään vuodenvaihteessa. Onneksi sää on kylmenemässä.”

PRIMOZ JERONCIC / LEHTIKUVA
Kaisa Mäkäräinen oli onnesta mykkyrällä, kun maailmancupin ensimmäinen jakso päättyi juhliin ennen joulutaukoa.
Kaisa Mäkäräinen oli onnesta mykkyrällä, kun maailmancupin ensimmäinen jakso päättyi juhliin ennen joulutaukoa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!